3 redenen waarom thuiswerken vermoeiend kan zijn

Voel je je ook moe en sloom? Dit kunnen de redenen zijn.

Lees ook

Ondanks de versoepelingen die sinds vorige week zijn ingegaan, werkt een groot deel van de bedrijven nog thuis. En dat betekent dat velen al drie maanden vanuit huis werken. Ook het gevoel dat dit je vermoeider maakt dan als je op kantoor zit? Dit kunnen de redenen zijn.

Ritme

Stond je voorheen altijd vroeg op, omdat je nog naar je werk moest reizen? Tegenwoordig kun je een paar minuten van tevoren je wekker zetten, uit je bed rollen en achter je laptop kruipen. Het vinden van een nieuwe routine én ritme, kan veel energie kosten. Daarnaast vinden velen ook dat ze langer moeten werken dan voorheen. Dit komt omdat het scheiden van werk en privé lastiger is als je vanuit huis werkt.

Lees ook: 5 tips om de werkstress te verminderen

Bed

Het kan ook zijn dat je teveel tijd in bed doorbrengt. Vooral als je met huisgenoten woont en je je bed als bureau of eettafel gebruikt, kan dit een boosdoener zijn. Maar wist je dat je juist veel tijd uit bed moet doorbrengen om goed te kunnen slapen? Hoe langer je uit bed bent, hoe meer je uiteindelijk verlangt om aan het einde van de dag weer naar bed te gaan.

Online

Waarschijnlijk heb je door de pandemie en social distancing meer tijd online doorgebracht dan ooit tevoren. Hoewel het belangrijk is om contact te houden met je familie, vrienden en collega's, kunnen eindeloze online meet-ups veel energie kosten. Daarnaast kan je biologische klok ook in de war raken van het blauwe licht van je scherm. Vooral in de avond kan je lichaam denken dat het overdag is, terwijl de zon al onder is gegaan.

Bron: InStyle | Beeld: Thought Catalog

Laatste nieuws

Zie ook