De fout die we allemaal maken tijdens het tandenpoetsen

Als je met een 'gewone' tandenborstel poetst, is de kans groot dat je deze fout maakt.

Lees ook

We doen het 's ochtends, voor het slapengaan en soms ook nog een keer tussendoor: tandenpoetsen. Een mooie lach is je beste accessoire en een gezond gebit is belangrijk voor je gezondheid. Bovendien moeten we er ons hele leven mee doen, dus kunnen we maar beter goed voor die ivoren wachters zorgen.

Poetsbeurt

Je denkt waarschijnlijk dat je je tanden goed poetst, maar er zijn volgens experts toch wat foutjes die erin kunnen sluipen. Zo zou je je gebit zelfs kunnen beschadigen door te vaak te poetsen. Poets jij na iedere maaltijd? Dan kun je beter een poetsbeurt schrappen. En dan is er ook nog zoiets als te hard en te lang poetsen.

Lees ook: Dit is hoe vaak je je tandenborstel moet vervangen

Fout

De opvallendste fout die we waarschijnlijk allemaal maken? Horizontaal poetsen. Volgens experts zou je een tandenborstel verticaal moeten houden met de haren naar beneden, in de richting van het tandvlees en het oppervlak (voor- en achterkant) van je tanden. Je zou je tandenborstel in een hoek van 45 graden moeten houden voor de meest schone tanden, schrijft Woman and Home. Wist jij dit?

Bron: Woman and Home | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook