Geniale hack om roodheid na verbranding te verminderen

Een opmerkelijke hack om roodheid te verminderen, en het is geen aftersun.
Geniale hack om roodheid na verbranding te verminderen

Tijdens warme dagen kan de UV-straling sterker zijn, waardoor het ook schadelijker voor je huid kan zijn. Dat het belangrijk is om jezelf goed in te smeren met zonnebrandcrème, hoeven we niet meer uitleggen. Maar mocht je inmiddels al verbrand zijn omdat je je bent vergeten in te smeren, dan is er een opmerkelijke hack om jouw roodheid te verminderen.

Hack

Facebookgebruiker Cindie Allen-Stewart's bericht ging viral nadat ze haar tip tegen verbranding met haar vrienden deelde. Haar truc was: verzacht je verbrande plek met een menthol scheerschuim, zij gebruikte de Gillette Foamy Menthol. Op haar account deelde ze before en after foto's van haar verbrande rug. Nadat ze het scheerschuim een half uur op haar rug liet intrekken veranderde het naar een iets normalere kleur rood. Maar verminderd het ook echt je verbranding?

Lees ook: Deze 8 tips wil je weten als je een verbrande huid hebt

Dermatoloog

"Dit is een oude behandeling en is in het verleden vele malen gemeld", vertelt dermatoloog Dr. Matthew Elias aan NewBeauty. "Het is de menthol die de huid afkoelt of 'de warmte eruit trekt', maar je huid blijft alsnog wel verbrand."

Conclusie: het scheerschuim zorgt er dus wel voor dat je huid minder rood wordt, maar je moet alsnog oppassen want je huid blijft verbrand.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6648ad6b3b2', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });