Dit is waarom je deze zomer naar de kust van Kroatië wil reizen

De populaire vakantiebestemming heeft code geel, wat betekent dat je er naar toe mag.
Dit is waarom je deze zomer naar de kust van Kroatië wil reizen

Het RIVM maakte bekend dat ook Kroatië onder code geel valt, wat betekent dat de besmettingssituatie in dat land vergelijkbaar is met Nederland. Je mag daar dus naartoe op vakantie, mits je je aan de geldende coronaregels houdt (zowel Nederlandse als lokale). Goed nieuws dus, want Kroatië is bij veel Nederlanders een favoriete vakantiebestemming.

Blauwe vlag

Wist je dat Kroatië een rijkdom heeft aan verschillende stranden? De meerderheid heeft zelfs de blauwe vlag als status, waardoor de kwaliteit van het water, de veiligheid én de diensten gegarandeerd zijn. Van de 884 erkende stranden die het land heeft, is 97,96% geschikt om te baden. Enne, dat is nog niet alles.

Stranden

Kroatië heeft spectaculaire stranden, die variëren van gezinsvriendelijk tot nudisten tot onaangetast. Denk aan stadsstranden zoals Banje in Dubrovnik, of stranden buiten de gebaande wegen zoals die van Korčula, Lastovo of het kiezelstrand zoals Brela. Op zoek naar meer ontspanning? Kijk dan eens naar Vis Island. En als je juist meer naar iets bruisend op zoek bent, dan is het eiland Pag of surfstranden zoals Brač wellicht iets voor je. De keuze is in ieder geval enorm.

Sommige stranden worden zelfs beschouwd als een van de mooiste locaties ter wereld. Denk aan Brač Island (dat gemaakt is van fijne witte steentjes), zandstrand Sakarun op het Dugi Otok eiland of Paradise Beach in de Lopar-baai op het eiland Rab. Pasjača beach (zie foto hieronder) is zelfs gekozen als een van de 10 beste Europese bestemmingen van 2019.

De tekst gaat verder onder afbeelding.

Zoran Jelača/ Pasjača beach

Vakantie

Kroatië heeft 1.244 eilanden, eilandjes en rotsen die allemaal omgeven zijn door kristalhelder water. Of je nu op zoek bent naar avontuur in het wild, romantische verborgen stranden of als je gewoon wil ontspannen met je gezin in de zon, de Kroatische kust wil je ontdekken!

Benieuwd geworden naar Kroatië? Snappen we! Klik "hier" voor meer informatie.

Aleksandar Gospić/ Dugi otok (Veli rat)
window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f9134d141eb4', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });
Advertisement https://ad.doubleclick.net/ddm/trackclk/N167004.2486703MARIECLAIRE/B24372989.276655192;dc_trk_aid=470868387;dc_trk_cid=134273030;dc_lat=;dc_rdid=;tag_for_child_directed_treatment=;tfua=