Deze geuren ruiken naar de zomer 

Op zoek naar de perfecte zomergeur? Kijk dan eens naar deze ingrediënten.

Lees ook

Op zoek naar jouw perfecte zomergeur? Denk dan aan geuren met een overdaad aan fruit of een boeket van frisse bloemen.

Nieuwe combinaties

Elk seizoen, ieder jaar weer, worden ontelbaar veel nieuwe parfums de schappen in geslingerd. Terwijl het niet zo is dat er om de haverklap nieuwe parfumingrediënten worden ontwikkeld. Toch weten de parfumeurs van deze wereld steeds weer te verrassen met nieuwe combinaties en originele creaties.

Zo ‘ruikt’ de zon

De zomer is onlosmakelijk verbonden met bloeiende fruitbomen. En parfumeurs maken dankbaar gebruik van de geuren die al die vruchten produceren. De fruitfamilie die het meest voorkomt in parfum, is de citrusfamilie. Denk aan sinaasappel en oranjebloesem.

Naast fruitgeuren, heb je ook bloemengeuren. Maar er zijn te veel soorten bloemen om alle florale parfums zomaar onder één type te scharen. Zo heb je soft florals – lichte, poederige geuren met bloemen in de hoofdrol – en florals orientals, ook wel 'florientals', die een wat meer kruidig karakter hebben. Voor zomerse parfums wordt vaak gekozen voor bloemensoorten die een zacht en fris aroma geven, zoals bijvoorbeeld jasmijn.

Benieuwd welke geuren perfect zijn voor de zomer? In het nieuwe nummer van Marie Claire tipt beauty director Marjolein Vermeij een paar fijne parfums.

Bron: Marjolein Vermeij | Beeld: Marcela Miranda

Laatste nieuws

Zie ook