6 dingen die je niet meer moet doen als je droge lippen hebt

Vermijd deze zes don'ts, zodat je je lippen zacht en soepel houdt.

Lees ook

Het weer is de afgelopen tijd wisselvallig, wat invloed kan hebben op je huid en lippen. Vermijd daarom deze 6 don'ts, zodat je je lippen zacht en soepel houdt.

1. Nat maken

We doen het allemaal: langs onze lippen likken om de droogheid tegen te gaan. Hoe verslavend het ook is, probeer dit niet te doen! Het geeft maar korte tijd voldoening en laat je achter met drogere lippen en de behoefte nóg vaker langs je lippen te likken. 

2. Geen SPF gebruiken

Door UV-beschadiging kunnen je lippen schraal worden. Kies daarom overdag voor een lippenbalsem met SPF.

3. Lippenbalsems met geurtjes


Kersenbalsems, kokosbalsems, kaneelbalsems: laat deze producten staan. Lippenbalsems met geurtjes bevatten vaak irriterende stoffen die je lippen op den duur alleen maar meer uitdrogen. Wil je een echt goede balsem, kies dan iets natuurlijks, met bijvoorbeeld bijenwas of sheaboter.

4. Velletjes eraf bijten

We weten het: het is heel verleidelijk om die lelijke velletjes van je lippen af te peuteren, maar doe het niet! Het maakt je lippen stuk en uiteindelijk schraler.

5. Lipproducten met menthol

Ze staan er bekend om je lippen voller te maken, maar heb je schrale en gevoelige lippen, dan doe je er goed aan om menthol te mijden. Het maakt je lippen alleen maar gevoeliger en kwetsbaarder.

6. Longlasting lippenstift

Ze zijn geweldig als het aankomt op kleur behouden en gemak, maar longlasting lippenstift kan je lippen enorm uitdrogen – óók als er een verzorgende balsem overheen gaat. Wil je echt van je schrale lippen afkomen? Gebruik dan natuurlijke lippenbalsems en bouw op met normale lippenstift en gekleurde balsems.

Bron: Happy in Shape | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook