6 redenen waarom je wil beginnen met suppen

Check snel of deze uitdagende sport iets voor jou is.

Lees ook

SUP staat voor Stand Up Paddling, en het is de laatste jaren een zeer populaire watersport geworden. Bij deze balanssport sta je op een grote surfplank op het water en gebruik je een peddel om vooruit te komen. Suppen kan zowel op zee als op vlak water gedaan worden. Wij geven je zes redenen waarom je wil beginnen met deze uitdagende sport.

1. Fat burner

Je verbrandt hartstikke veel calorieën bij het suppen. Als je een intensieve route doet, waarbij je snel peddelt, kan je wel 400 calorieën verbranden. Doe je het rustig aan? Recreatieve suppers verbranden alsnog zo’n 200 calorieën per uur. 

2. Total body workout

Naast dat je calorieën verbrandt, train je ook veel verschillende spiergroepen. Je doet namelijk een total body workout. Je benen, billen, buik, rug, schouders en armen worden aan het werk gezet. De kans op spierpijn na een middagje suppen is dus flink aanwezig.

3. Ontspanning


Ondanks dat het suppen dus best een pittige workout kan zijn, kan je er ook heel rustig van worden. Wanneer je in een rustige omgeving supt, kun je heerlijk je hoofd leegmaken. Laat je gedachten op de golven meevaren.

4. Meer dan alleen peddelen

Je hoeft niet alleen te staan en te peddelen. Je kunt nog veel meer doen op je surfplank! Alle oefeningen die je normaal gesproken op de grond zou doen, kun je ook op je plank doen. Ben je goed in balanceren? Dan kan je zelfs yoga op je plank proberen.

5. Het kan (bijna) altijd

Je kan het hele jaar door suppen. Als het warm is dan ga je lekker in zwemkleding het water in, om af te koelen. En met een winterse dag kun je suppen in een wetsuit.

6. Het kan (bijna) overal

Nederland is een land met veel water, ideaal als suppen je hobby is! Maar het kan ook op reis. Bij suppen ben je namelijk niet afhankelijk van wind of golven, omdat je zelf peddelt.

Bron: Happy in Shape | Beeld: Chelsea Gates

Laatste nieuws

Zie ook