Op vakantie? Met deze tips houd je je huid gezond

Zes tips om je routine zo goed mogelijk intact te houden.

Op vakantie? Met deze tips houd je je huid gezond

Wanneer je op reis bent, kan het zijn dat je skincare routine niet echt bovenaan je to-do lijstje staat. Maar het beste is om een manier te vinden om je routine zo goed mogelijk intact te houden. Ook als je in de lucht, onderweg of gewoon een paar nachten van huis bent.

1. Blijf bij je gebruikelijke routine

Houd je zo goed mogelijk aan je routine. Als het werkt, waarom zou je het dan veranderen als het niet nodig is? Vooral als je kampt met huidaandoeningen is het belangrijk om je routine stabiel te houden. 

2. Neem het hoognodige mee

Als je lichter moet of wil inpakken, blijf dan gewoon bij het essentiële. Vergeet niet om zonnebrandcrème met ten minste SPF 30, make-up doekjes, gezichtsreiniger en een vochtinbrengende crème in je koffer te stoppen. Als je dit gepakt hebt, dan kun je je toners en serums eventueel thuis laten. 

3. Denk aan de droge lucht tijdens de vlucht

Vliegreizen kunnen de huid uitdrogen. Het wordt aangeraden om een dikke vochtinbrengende crème (een nachtcrème kan ook) aan te brengen voordat je het vliegtuig instapt. Dit zorgt voor verzorging gedurende de reis. 

4. Besteed aandacht aan je ogen én lippen

Na een vlucht of een verandering in tijdzones kunnen je lippen en ogen droog en geïrriteerd aanvoelen. Voor optimale verzorging is het handig om voor, tijdens en na de reis een oogcrème en lippenbalsem aan te brengen. Zo verklein je de kans op uitdroging. 

5. Denk niet alleen aan huidverzorgingsproducten

Naast je gezicht, is het ook van belang dat je de rest van je lichaam goed verzorgd, en dan vooral tegen de zon. Je goed insmeren is essentieel. Als je naar een warm land gaat is besparen op zonnebrand geen optie. Neem daarnaast ook een zonnebril, een hoed en zonbeschermende kleding mee.

6. Gebruik geen hotelzeep

Het is beter om het gebruik van hotelzeep te vermijden. Hotelproducten zijn over het algemeen niet van de hoogste kwaliteit en kunnen de huid uitdrogen. Als je een gevoelige huid of snel allergische reacties hebt, is het niet een goed idee om iets nieuws te proberen terwijl je weg bent van huis. 

Beauty
  • Self
  • Ben Scott