6 tips zodat je haar niet meer als stro aanvoelt deze zomer

Met deze tips komen jij en je haar de warme dagen prima door.

Lees ook

In deze hitte heb je het liefst je haar niet de hele dag los hangen. Alleen die plukken al die tegen je nek aan plakken door het zweet… No thanks! Met deze tips komen jij en je haar de warme dagen prima door. 

1. Wassen

Was je haar 's avonds in plaats van 's ochtends. Het beste is om met droog haar de deur uit te gaan. Een klein beetje vocht kan er namelijk al voor zorgen dat het gaat pluizen tijdens warme dagen. Voordeel: je kunt langer blijven liggen 's ochtends.

2. Salt spray

Gebruik salt spray voor meer volume. Heb je last van haar dat tegen je hoofdhuid plakt, waardoor het er futloos uit gaat zien? Gebruik dan een salt spray. Het wordt ook wel de spray genoemd waarmee je een beach effect creëert.

3. Hydrateren


Smeer je haar twee keer per week in met kokosolie. Spoel het de dag erna goed uit, zodat de vettigheid verdwijnt. Hiermee zorg je er niet alleen voor dat je haar niet pluist, maar ook dat je haar meer glanst én sneller groeit. Note: zorg er dus wel voor dat je haar goed droog is voor je de deur uitgaat!

4. Droogshampoo

Zorg dat je altijd droogshampoo bij je hebt. Droogshampoo is the key to success. Wat haar betreft dan. Het werkt goed tegen vet haar en het zorgt voor meer volume. Let er wel op dat je de shampoo niet te dicht op je hoofdhuid sprayt, dat zorgt namelijk voor grijze vlekken in je kapsel.

5. Vermijden

Vermijd het gebruik van een föhn. Je haar komt in de zomer al vocht tekort, wanneer je dan ook nog eens een föhn gebruikt, beschadig je je haar nog sneller. Wil je je haar toch stylen? Gebruik dan haarrollers voor beachy waves.

6. Opsteken

Draag een losse knot. Helemaal tijdens warme dagen wil je je haar echt niet de hele dag los dragen. Door een losse knot te dragen, breekt je haar minder snel af tijdens warm weer én hangt het niet in je gezicht.

Bron: Grazia | Beeld: Yoann Boyer

Laatste nieuws

Zie ook