doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Is late-night snacken nou écht zo ongezond voor je?

Toch maar die zak chips laten staan?
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
Is late-night snacken nou écht zo ongezond voor je?

Voor velen van ons is een kleine late-night snack, voor het slapen gaan een essentieel onderdeel van ons avondritueel. Maar hoe slecht is die gewoonte eigenlijk?

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Gevolgen

Lees ook: Gebruik jij jouw telefoon voor het slapen? Dit is nog slechter dan je denkt

Proberen te slapen met een rommelende buik is geen pretje. Dat betekent natuurlijk niet dat die kapsalon na het stappen een goed idee is, maar toch eten we het elke keer weer.

Je hebt vast vaak genoeg gehoord dat je niet 's nachts moet eten. Dit zou slecht zijn voor je spijsvertering, slaap of gewicht. Maar wij vroegen ons af welke effecten het nou écht heeft. 

Vertering

Hoewel ons lichaam perfect in staat is om twee dingen tegelijk te doen (slapen en verteren), is het in dit geval voor veel mensen niet ideaal om direct na het eten te gaan slapen. Dat komt door de manier waarop je maag-darmkanaal werkt. Zo zou je de volgende dag wakker kunnen worden met maagzuur. Wanneer je horizontaal ligt met een volle maag, verliezen je ingewanden het effect van de zwaartekracht.

Enne, die is nodig om de inhoud van je maag naar beneden te houden. De terugstroming van die inhoud veroorzaakt namelijk het maagzuur. 

Gewichtstoename

Velen van ons associëren 's nachts eten met gewichtstoename. Je hebt waarschijnlijk wel afvaltips gezien over het niet eten na een bepaald uur. Zeker met de populariteit van het periodiek vasten. Hierbij wordt er gegeten tijdens een bepaalde periode, bijvoorbeeld tussen 10.00 tot 18.00 uur. Maar er is geen bewijs dat laat eten leidt tot gewichtstoename. Kom maar door met die kapsalons! 

Bron: SELF | Beeld: Set It Up 

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');