Aha! Zo vaak moet je dus je keukenspons vervangen

Zó vaak dus.

Aha! Zo vaak moet je dus je keukenspons vervangen

Sponzen zijn een echte must-have als het gaat om afwassen. Maar doordat ze vrij snel bacteriën opnemen, moet je ze tijdig vervangen. Enne, dit is veel sneller dan je denkt. 

Bacteriën

Lees ook: Je bed verschonen moet vaker dan je denkt en dat heeft een goede reden

Elke keer als je een spons gebruikt zonder deze schoon te maken, groeien de bacteriën. Dit gebeurt vooral als ze liggen in een vochtige omgeving, zoals het aanrecht. Dat is de ideale broedplaats voor bacteriën. En wist je dat 5 van de 10 meest voorkomende bacteriële groepen te vinden zijn op jouw keukenspons? Yikes!  Dat is niet alleen onhygiënisch maar je kan er ook erg ziek door worden.

Vervangen

Hoe vaak je 'm moet vervangen is afhankelijk van hoe vaak je je spons gebruikt. Als het elke dag is, vervang hem dan vaker. Als je regelmatig buitenshuis eet, kun je 'm wat langer laten liggen. Maar uit onderzoek blijkt dat het het best is om wekelijks je keukenspons te vervangen. 

Schoonmaken

Om je kitchen sponge zo fris mogelijk te houden, kun je deze reinigingsmethode proberen: week de spons in water met zeep, wring uit en stop het in de magnetron, dit kan sommige ziektekiemen uitroeien. Let op dat het niet verbrandt - ongeveer twee minuten is voldoende. Of laat je sponsen 5 minuten weken in een kopje azijn of een kopje met verdund bleekmiddel. 

Hoe vaker je je spons schoonmaakt, hoe langer je 'm kunt gebruiken. Sommige raden zelfs aan om de spons na elk gebruik te reinigen. Zeker de moeite waard als je het meeste uit je aankoop wilt halen.

Bron: Bustle UK | Beeld: iStock