Science says: je kunt beter naast een hond slapen dan naast een mens

Hond erin en partner eruit.

Als je een hond hebt, weet je dat er niets zo fijn is dan je trouwe viervoeter naast je terwijl je je favo serie kijkt. Enne, wist je dat het slapen naast je schattige doggo eigenlijk heel goed voor je is?

Onderzoek

Lees ook: Hoe een hond nemen je gezondheid verbetert

Uit onderzoek van The Mayo Clinic is gebleken dat je een betere nachtrust krijgt als je naast je lieve pup slaapt. De onderzochte personen sliepen beter als ze naast een hond lagen, ongeacht hoe groot of klein de viervoeter in kwestie was of hoeveel het ’s nachts bewoog. 

Troost en veiligheid 

“De meeste mensen gaan ervan uit dat het hebben van huisdieren in de slaapkamer een verstoring is. Terwijl het onderzoek juist aantoont dat mensen eigenlijk troost en een gevoel van veiligheid vinden als ze samen met hun huisdieren slapen”, zegt Lois Krahn van de Mayo Clinic. 

“Tegenwoordig zijn veel baasjes een groot deel van de dag niet bij hun huisdier, dus willen ze hun tijd met hun viervoeters maximaliseren als ze thuis zijn. Een makkelijke manier om dat te doen, is om ze in de slaapkamer toe te laten. Nu kunnen eigenaren zich er ook comfortabel bij voelen, wetende dat het geen negatieve invloed heeft op hun nachtrust.” 

Partner vs. viervoeter

Een ander onderzoek heeft uitgewezen dat je zelfs een betere nachtrust krijgt als je naast je hond slaapt, in plaats van naast je partner. Zo onderzocht de wetenschappelijke studie van Dr. Christy L. Hoffman of het slapen naast een huisdier invloed heeft op het slaappatroon van de vrouw. Enne, de resultaten toonden aan dat degenen die naast een hond sliepen, een betere en rustigere nacht hadden dan degenen die naast een kat of een mens sliepen. 

Wel gaf de studie aan dat het gebaseerd is op geaggregeerde gegevens en een gemiddelde van de reacties. “Het slapen naast een hond zal niet iedereens slaapproblemen oplossen.” 

Enfin, wij vinden het een goed excuus om een trouwe viervoeter in huis te nemen! 

Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock 

Laatste nieuws