Science says: zo wordt je bikiniwax een stuk minder pijnlijk

Ouch...

Een van je (althans van ons) grootste nachtmerrie: de bikiniwax. Niemand kijkt er naar uit om kreukend en steunend in die stoel te liggen. Ouch! Maar wij hebben een paar tips zodat die helse pijn iets minder pijnlijk is. 

Hou het harig

Lees ook: Dit is waarom jij je scheermesje altijd op tijd moet vervangen

Zorg ervoor dat je haartjes lang genoeg zijn. Je wilt het ongeveer de lengte van een rijstkorrel hebben. Het is niet nodig om je haar te trimmen als je denkt dat je haar te lang is, je wax specialist zal het indien nodig bijknippen. 

Gezonde huid

Om de meest gladde en langdurige resultaten te krijgen, moet je huid en haar gezond én vochtrijk zijn. De beste manier om je voor te bereiden is om je niet te scheren, je regelmatig te scrubben en het te hydrateren. De sleutel tot het behouden van een mooie huid tussen het waxen door is scrubben.

Aspirientje

Als je echt het zekere voor het onzekere wilt nemen kan een pijnstiller je redder in nood zijn. Voor mensen met een lage pijngrens, kan het helpen om twee uur voor het harsen een pijnstiller te nemen. Dit zal de irritatie van de huid verminderen en helpt bij eventuele pijn.

Koffie

Het is erg lastig, maar probeer een paar uur voor het waxen cafeïne te vermijden. Vraag je je af waarom? Cafeïne triggert de zenuwen en kan je hartslag verhogen. Dat wordt dus een kopje thee.

Bron: Marie Claire US | Beeld: iStock 

Laatste nieuws