Instagramaccount gehackt? Zo heb je hem binnen no-time terug!

Zo ben jij de hacker te slim af...

Het maakt niet uit of je 10 of 10.000 volgers hebt, het is en blijft een eng idee dat iemand anders je Instagram-account heeft gehackt. Don’t panic! Er zijn een paar dingen die je onmiddellijk kan doen om je account terug te krijgen.

Help!

Lees ook: 3 Handige apps die je drukke leven versimpelen

Voordat je in de stress schiet, is het handig om eerst je mail te checken. Er is een kans dat je een mail hebt ontvangen van Instagram, waarin staat dat je e-mailadres gewijzigd is. Je kan deze wijziging ongedaan maken door de optie “deze wijziging ongedaan maken” in dit bericht te gebruiken. Als dat geen optie is, is de volgende stap om een beveiligingscode aan te vragen voor je e-mailadres of telefoonnummer. 

Identificeren

Als dat niet werkt, raadt Instagram je aan om het account te rapporteren en de volgende stappen te volgen. Zodra je het verzoek hebt ingediend, ontvang je een automatische e-mail van het beveiligingsteam van Instagram waarin je wordt gevraagd om hen te helpen je identiteit op een of twee manieren te verifiëren. Zodra die informatie is verstrekt, sturen ze je specifieke instructies om je account met het beveiligde e-mailadres te herstellen.

Wachtwoord

Om ervoor te zorgen dat jouw account hacker-proof is, moet je ervoor zorgen dat je een sterk wachtwoord hebt. Dit bestaat uit een combinatie van cijfers, letters én leestekens (zorg er natuurlijk wel voor dat je ‘m kunt onthouden). Om helemaal zeker te zijn van je zaak, kan je ook de twee-factor authenticatie aanzetten voor extra veiligheid. Wat inhoud dat je naast je inloggegevens ook een sms-code moet gebruiken om je account in te kunnen. 

Goodluck en blijf rustig! 

Bron: Popsugar UK | Beeld Kate Torline

Laatste nieuws