Geen hardloopfan? Met deze sporten verbrand je evenveel calorieën

Heel wat anders dat een blokje hardlopen!

Lees ook

De vakantie is voorbij en waarschijnlijk ben je weer begonnen met werk. Sporten inplannen terwijl je ook lange werkdagen hebt, is soms nogal een dingetje. Hardlopen is natuurlijk een optie, maar misschien is het een idee om je sportgrenzen te verleggen. Daarom de leukste sporttrends op een rij. 

Aerial Yoga

Lees ook: Zo breng je je hormonen op natuurlijke wijze in balans

Yoga is laatste jaren helemaal hot & happening. Maar voor iets uitdagenders ben je bij deze bijzondere vorm van yoga aan het juiste adres. Aerial yoga is een vorm van moderne yoga ontwikkeld in 2014. Zo combineer je traditionele yogahoudingen, pilates én dans terwijl je in een soort van hangmat ‘hangt’. Naast dat de poses goed zijn voor je spieren, is het ook erg ontspannend. Namaste!

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Yoga Jungle Aerial Studio (@theyogajungle) op


Jump Fit

Heerlijk – even al je irritaties eruit springen. Voor iemand die opzoek is naar een intensieve work-out is JumpFit de ideale sport. Je lichaam trainen door middel van intensieve fitnessoefeningen die je uitvoert op een trampoline. JumpFit word ook wel gezien als de nieuwe crossfit. Enne, dat snappen wij wel want 10 minuten trampolinespringen staat gelijk aan 30 minuten hardlopen. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Tábata Sobrinho

Boksen

Boksen is de laatste jaren enorm gestegen in populariteit. Wat eerst werd gezien als een mannensport is uitgegroeid tot een sport voor alle doelgroepen en leeftijden. Na een lange dag te hebben gewerkt is het heerlijk om even al je frustraties eruit te slaan. Daarnaast is boksen enorm goed voor je spieren en conditie. Jezelf leren verdedigen is natuurlijk ook altijd mooi meegenomen. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door .Seda. (@sedardelia) op

Pound

Sporten en muziek tegelijkertijd? Ja zeker! Pound Fitness is een full body workout waarbij je je lichaam traint doormiddel van drumsticks (Ripstix). Deze workout is een combinatie van pilates- en yogaoefeningen en conditie- en krachttraining. Trainen door te drummen op de maat van de muziek. Sporten en muzikaal bezig zijn en dat at the same time. Beide werken bevrijdend voor body & mind. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door LA TR1BU (@latr1bu) op

Bron: HLN.be | Beeld Sarah Cervantes

Laatste nieuws

Zie ook