Grote verandering op Facebook

Vergeet Tinder en Happn.

Vergeet Tinder en Happn, want Facebook komt nu met een eigen datingapp.

2020

Lees ook: Deze Netflix-hack is geniaal

Facebook stort zich voortaan ook op de datingmarkt. Het bedrijf heeft een platform voor de liefde gemaakt.

Dit platform zal vanaf donderdag beschikbaar zijn in twintig landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Suriname en Thailand. In de loop van volgend jaar komt Facebook Dating naar Europa.

Andere gebruikers

Om het platform te kunnen gebruiken, moeten mensen zich via Facebook aanmelden. De app suggereert daarna andere gebruikers met wie er misschien een klik is, “gebaseerd op jouw voorkeuren, interesses en andere dingen die je doet op Facebook”.

Vervolgens kunnen ze op het profiel van anderen reageren. “Al je activiteiten op Dating blijven op Facebook Dating, ze worden niet gedeeld met de rest van Facebook”, benadrukt Facebook.

Crush-lijst

Gebruikers kunnen instellen dat hun Instagram-posts automatisch ook op hun datingprofiel verschijnen. Stories die mensen op Facebook en Instagram zetten, kunnen binnenkort ook worden doorgeleid naar de datingdienst.

Verder kunnen gebruikers hun eigen Facebook-vrienden en Instagram-volgers op een geheime ‘crush-lijst’ zetten. Als de ander dat ook doet, kunnen ze aan elkaar worden voorgesteld. Gebeurt dat niet, zullen gebruikers niet aan hun vrienden worden gekoppeld.

Wij zijn inmiddels erg benieuwd geworden. Jij ook?

Bron: Grazia | Beeld: BSR

Laatste nieuws