Aha! Daarom knielen mannen tijdens een huwelijksaanzoek

Een duistere reden...

Er zijn een aantal ongebruikelijke huwelijkstradities waar we ons aan houden zonder zelfs maar na te denken. Ooit afgevraagd waarom de bruid aan de linkerkant van het altaar staat?

Gevangen

Lees ook: Dit enorme bedrag geven millennials gemiddeld uit aan hun bruiloft

Hiervoor moeten we even terug in de tijd. Naar de dagen van ‘huwelijk door gevangenneming’. Say what? De bruidegom moest back in the days zijn rechterhand (oftewel zijn vechthand waarmee hij het zwaard vasthield) vrijlaten in het geval dat zijn bruid op het allerlaatste moment nog zou worden weg ‘gekaapt’ door andere lovers. Geen grap. 

Enfin, nu weten we natuurlijk nog steeds niet waarom ze op gaan één knie zitten. Want wat betekent het en waarom doen ze het?

Ridderorde

Ook hier blijkt een goede verklaring voor te zijn. Helaas niet zo ‘sappig’ als het hele veroveringsverhaal eerder hierboven geschreven. Maar blijkbaar komt het uit de dagen van de ridderorde, volgens Engagement Ring Bible. Ridders gingen vroeger altijd op één knie zitten voor hun baas uit respect, gehoorzaamheid én loyaliteit. Ook kwam het veel voor in religieuze ceremonies. En in de middeleeuwen waren het huwelijk en religie intrinsiek met elkaar verboden. 

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Sex and the City 

Laatste nieuws