Je wast je haar waarschijnlijk al heel je leven verkeerd

Twee keer shampoo?

Lees ook

Je haar wassen is iets wat we allemaal doen. Hoevaak je dat doet, ligt natuurlijk ook aan je haartype. Maar feit is wel dat we dit van jongs af aan al geleerd hebben, dus misschien een beetje gek om nu te vertellen hoe je je haar zou ‘moeten’ wassen

Basis regels

Lees ook: Scheer je benen rond dit tijdstip voor een optimaal resultaat

Wist je dat je eigenlijk twee keer je haar met shampoo moet reinigen? Gebruik daarna conditioner voor de uiteindes van je haar. Twee keer je haar wassen is vergelijkbaar met het dubbel reinigen van je huid. Enne, dat dubbel reinigen gebeurt al jaren in salons. Het zou de enige manier zijn om vuil, zweet en dode huidcellen effectief te verwijderen. 

How to:
Gebruik een klein beetje shampoo en verwijder daarmee het vuil. Nadat je het de eerste keer hebt uitgespoeld, begin je aan je tweede ronde. Laat het dit keer goed schuimen en masseer ook je hoofdhuid mee. Gebruik niet je nagels en zet ook niet teveel druk. Spoel uit en breng daarna de conditioner aan in de uiteindes van je punten. 

Wassen

Hoe vaak je je haar moet wassen verschilt per persoon. Als je erg vet haar hebt is het misschien fijn om je haar elke dag te wassen. Zorg er dan wel voor dat je maar één keer shampoo gebruikt en niet twee keer. Waarom? Door het een tweede keer aan te brengen ontdoe je je hoofdhuid van alle vocht, waardoor je natuurlijke oliën verdubbelen. Dit zorgt ervoor dat je haar nóg sneller vet wordt. 

Curly hair

Vermijd overmatig wassen. Als je je haar bijvoorbeeld op maandag wast met shampoo, is het handig om op woensdag alleen conditioner te gebruiken. Een kleine hoeveelheid sulfaten in de conditioner verwijdert vuil en zal je haar niet uitdrogen. Probeer de conditioner door te kammen in de douche. Was later in de week weer je haar met shampoo. 

Dun haar

Vermijd sterk geurende, parabenenrijke shampoos en conditioners. Deze ingrediënten bouwen zich op in je haar, waardoor het er futloos uit kan zien. Probeer ook niet teveel conditioner te gebruiken – natuurlijke oliën zullen het werk van de conditioner voor je doen. 

Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook