Back on track op werk met deze tips

Voordat je het weet ben je weer hard aan het werk

Lees ook

Dat de zomervakantie écht voorbij is, daar moeten velen nog even aan wennen. Zo kan het opstarten op werk ook flink tegenvallen. De eerste paar dagen is het altijd even doorbijten en je concentratie terug vinden lijkt opeens lastiger dan normaal. Daarom een aantal tips zodat je deze vrijdag en aankomende week weer een productieve dag hebt. 

1. Kijk af bij anderen 

Lees ook: 10 Dingen die je nooit moet zeggen op je werk

Een moeizame en vooral saaie taak voor de boeg? Kijk bij die ene collega hoe hij/zij het de vorige keer gedaan heeft. De technologie van de afgelopen twee decennia maakt het mogelijk om de kunst bij een ander af te kijken. Enne, internet kan soms ook een handje helpen om die ene taak net iets sneller en efficiënter te voltooien. 

2. Vermijd die ene vervelende taak

‘Waarom datgeen nu doen terwijl je het ook kunt uitstellen tot morgen?’ Herken jij jezelf hierin? Het vermijden van werk kan productief zijn. Geef jezelf een ‘afleidingstaak’. Als je het een aan het vermijden bent, begin dan met een taak die ook belangrijk is maar minder ‘vervelend’ dan die andere. 

3. Ga uitgerust na je werk

Ben je ook een avondmens en blijf je het liefst tot zo laat mogelijk op? Doe dit niet. Slaap het aantal uur dat je lichaam nodig heeft, zodat je uitgerust en gefocust naar je werk gaat.  

4. Vind werk dat je daadwerkelijk wil doen

Dat het werk niet altijd wilt vlotten, kan soms ook komen doordat je eigenlijk iets doet wat je niet leuk vindt. Ga je elke dag met enorme tegenzin naar je werk, krijg je niks voor elkaar en ben je blij als je weer een dag overleefd hebt? Dan is het tijd dat je gaat doen waar je wél plezier uithaalt. Tijd voor verandering dus! 

Bron: HLN | Beeld: Andrew Neel

Laatste nieuws

Zie ook