Apart slapen is op dit moment een trend en dit is waarom

Het kan zelfs je liefdesleven verbeteren.

Apart slapen is op dit moment een trend en dit is waarom

Als het gaat om slaapgewoontes, dan zijn er twee verschillende soorten mensen. Namelijk: degenen die zó hard snurken dat het lijkt alsof je een concert bijwoont én degenen die zo stil zijn dat je af en toe checkt of ze nog wel ademen. Maar wat doe je als je partner de één en jij de ander bent, waardoor je geen goede nachtrust meer hebt?

Apart slapen 

Lees ook: Dit is waarom jouw glas water na een nacht vreemd smaakt

Experts geloven dat een 'slaapscheiding', oftewel apart slapen, de ultieme oplossing kan zijn. De term verwijst naar koppels die in andere slaapkamers slapen, om zo hun kans op een goede nachtrust te verbeteren. Enne, steeds meer mensen doen het. Volgens een nieuwe studie zou 30,9 procent van de volwassen in de VS het hier volledig mee eens zijn. 

Proberen waard

"Het is belangrijk voor mensen om te onthouden dat samen slapen je huwelijk niet altijd bespaart. Hetzelfde geldt voor apart slapen, dit hoeft niet je huwelijk te kosten, dit kan juist een verbetering zijn", zegt Erica Scoville, die sinds een paar jaar gescheiden slaapt. 

Ze geeft aan dat slaap belangrijk is voor iedereen. "Nog belangrijker dan dat is dat je genoeg van elkaar houdt om iets te proberen, zodat het leven van je partner iets aangenamer wordt."

Relatie verbeteren

Ook de New Yorkse relatietherapeut, Tamara Green, is het daar volledig mee eens. Zij beweert dat het zelfs je liefdesleven kan verbeteren. "Ze krijgen op deze manier genoeg rust waardoor ze het gevoel hebben dat ze elkaar goed kennen en dat ze aan elkaars behoeften voldoen."

Misschien niet erg gezellig, maar het wordt nog ongezelliger als jullie de volgende dag niet te genieten zijn. Het proberen waard, toch?

Bron: Women's Health AU | Beeld:  I Love Lucy