5 Vreselijke blunders die we allemaal op het werk maken

En zo red je jezelf uit deze puinhoop.

S.O.S! Je hebt een grote blunder op het werk begaan en nu moet jij jezelf eruit zien te redden. Geen paniek. Volg deze noodplannen en you’re save.

De noodplannen

Lees ook: Met deze tips overleef je een ‘verschrikkelijke’ stageplek

1 #emailfail 
Je privé mailtje met ellenlange klaagzang over die luie collega die telkens met de eer strijkt is per ongeluk naar de collega in kwestie geforward. Oeps! 

Wat nu? Heb ballen en stap op de man af. Je zou toch echt je welgemeende excuses moeten aanbieden voor het feit dat dat je ‘m een zak hooi hebt genoemd. Zeg daarbij wel direct wat je dwars zit. Dat je hard hebt gewerkt voor het project en het nogal vervelend is als iemand anders daar de credits voor krijgt.

2 Het ontsnapt tijdens een presentatie
Het ‘ergste’ wat er kan gebeuren: er ontglipt wat lucht uit en je hoofd loopt rood aan. 

Wat nu? Je kunt drie dingen doen. Als je niet knalrood bent, kijk dan met je meest wie-was-het-ik-echt-heus-niet-ogen rond óf blijf met je beste pokerface strak naar de spreker kijken óf, en dit is het meest nette, fluister naar de mensen om je heen dat het je erg spijt.

3 Je baas betrapt je op het kijken van een kattenfilmpje 
Net als jij onderuit zakt in je bureaustoel en op play drukt om even 10 minuten ongestoord te genieten van de most funny kattenfilmpjes, loopt je baas langs. 

Wat nu? Roep spontaan ‘betrapt’! Veel beter dan zenuwachtig allerlei andere webpagina’s aanklikken, terwijl het gemiauw van de katten nog uit je laptop komt.

4 Je sluit een mail naar je baas af met love ya
Je was er even niet bij, je mailde met een vriendin de hele dag op en neer over die horreur van een date en nu sluit je per ongeluk je mail af met ‘love ya’. Plaats van bestemming: de mailbox van je baas. 

Wat nu? Zwijgen is hier geen goud waard. Doe direct nog een mail de deur uit met een excuus voor de onprofessionaliteit.

5 Je dist de collega naast je 
Terwijl jullie op het grote scherm naar het grote project kijken gil jij wie die wanstaltige powerpoint heeft gemaakt, het blijkt collega X en die staat pal naast je. Je dacht eigenlijk dat het collega Y was. Au. 

Wat nu? Zeg: Sorry, dat kwam er erg onaardig uit. Ik vind alleen dat er wat verbeterpunten zijn op vormgeef-gebied. Ik zal er even naar kijken. En ja, je haalt dus extra werk op je hals, maar dat is totaal je eigen schuld.

Beeld: Younger

Laatste nieuws