Science says: dit is wanneer je ‘ik hou van je’ kan zeggen

En dat is soms knap lastig.

Lees ook

Noah en Allie. Chuck en Blair. Harry en Sally. Wat hebben ze ons allemaal geleerd? De liefde is behoorlijk ingewikkeld. En niet alleen in films. In het echte leven valt het ook niet mee.

Vier belangrijke woorden

Lees ook: 3 wetenschappelijk bewezen redenen waarom moeders ons gelukkig maken

Je hebt het vast wel een keer meegemaakt. De woorden ‘ik hou van je’ zeggen is fijn, maar als je net met iemand samen bent is dat soms nog knap lastig. Want: je kunt afgewezen worden. Voelt diegene hetzelfde? Zeg je het te snel? En zo zijn er nog meer gedachtes die er in je hoofd rondvliegen. 

Maar er is goed nieuws als het gaat om het verklaren van de liefde. “De manier waarop iedereen verliefd wordt, is uniek en er is geen goede of foute manier om het te doen”, zegt WH-adviseur en gediplomeerd psycholoog Dr. Chloe Carmichael. Maar er zijn een paar punten waar je rekening mee moet houden. Hier is alles wat je moet weten om voor het eerst ‘ik hou van jou’ te zeggen.

Het als eerste zeggen

Een van jullie zal de eerste moeten zijn. Voel je dus niet geïntimideerd als je hebt gewacht totdat je partner die vier kleine woorden als eerst heeft zegt. Het is mogelijk dat hij/zij dezelfde aarzeling heeft als jij, niet omdat ze het niet voelen, maar omdat ze willen weten of jij het ook voelt. 

Liefde is iets heel moois, als je het voelt en erover hebt nagedacht, deel het. Zelfs als je partner niet klaar is om het terug te zeggen, is het nog steeds een fijn gevoel om te ontvangen.

 

Bron: Womens Health US | Beeld: Frank McKenna 

Laatste nieuws

Zie ook