5 Tekenen dat je in een ‘gezonde’ relatie zit

Hoewel het voor elk koppel anders is.

Lees ook

Hoe een gezonde relatie eruit ziet, is voor elk koppel weer anders. Maar er zijn een paar universele dingen die je doet als je je relatie serieus neemt. 

1. Me, myself and I

Lees ook: Relatie in de sleur? Dat blijkt zo slecht nog niet

Hoe verliefd en leuk jullie elkaar ook vinden, jullie vinden het ook belangrijk om je eigen ding te blijven doen. Zo kunnen je eigen individuele interesses tot bloei komen. Enne, laten we eerlijk zijn. Hoe fijn een partner ook kan zijn, jezelf even terugtrekken en die ene slechte film kijken is op z’n tijd ook best fijn. 

2. Je durft “het spijt me” te zeggen

Dat je een goede relatie hebt, betekent niet dat je nooit iets verkeerds zult doen. ‘Gezonde’ koppels zijn bereid om de verantwoordelijkheid op zich te nemen en bieden een oprechte verontschuldiging aan. 

3. Jullie vertrouwen elkaar 

Als het écht goed zit tussen jullie, dan vertrouwen jullie elkaar blind. Je voelt je dus niet gedwongen om rond te snuffelen, want jullie zijn open en transparant naar elkaar toe. Enne, dit kan soms nog wel een opgave zijn. Vooral als exen je redenen hebben gegeven om automatisch partners te wantrouwen. 

4. Jullie halen het beste bij elkaar naar boven

Wanneer je partner in de buurt is ben je geestiger, vrolijker en vrijgeviger. Want: dat is wat inspiratie én liefde met je doet. Jullie moedigen elkaar aan om risico’s te nemen en jullie kunnen op elkaar bouwen als je met een tegenslag te maken hebt. 

5. Jullie waarderen elkaar 

Je neemt de kleine dingen niet voor lief. Ook al gaat het om het vuilnis buiten zetten of de vaatwasser legen, je bent dankbaar voor wat diegene voor je doet en andersom ook. 

Bron: Glamour UK | Beeld: John Schnobrich

Laatste nieuws

Zie ook