doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Dit is waarom jij je scheermesje altijd op tijd moet vervangen

En dat is sneller dan je denkt.
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
Dit is waarom jij je scheermesje altijd op tijd moet vervangen

Scheermesjes zijn niet de goedkoopste beautytools, maar je ontkomt er niet aan om ze tijdig te vervangen. Enne, dit is sneller dan je denkt. 

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Vervangen

Lees ook: Scheer je benen rond dit tijdstip voor een optimaal resultaat

Hoe snel je je scheermesje zou moeten vervangen? Volgens experts zou je dit al moeten doen nadat je 'm drie tot zeven keer hebt gebruikt. Gebruik je een scheermes met één mesje, dan zou je ze nog vaker moeten verwisselen. "Merk je dat het mes niet meer smooth over je huid glijdt en bot aanvoelt of wanneer je roest ziet, dan moet je hem ook direct vervangen", aldus dermatoloog Debra Jaliman.

Dit is waarom

Dit zijn de dingen die kunnen gebeuren als jij je scheermesje niét op tijd vervangt:

1/ Meer kans op infecties
Vooral als je een snel-geïrriteerde of gevoelige huid hebt, is een oud scheermesje uit den boze. Je ziet de kleine beschadigingen op je huid misschien niet, maar ze zijn er toch echt. Hierdoor kunnen infecties makkelijker het lichaam binnen treden.

2/ Bultjes op je benen
Als je met een bot mesje over je benen gaat, zorg je ervoor dat de huid kan gaan ontsteken. Vooral het gebied rondom de haarzakjes is de klos, waardoor de kans op bultjes groter wordt. Dit kan niet alleen lelijk zijn maar ook nog eens pijnlijk. Ga je er vervolgens weer met je botte mes overheen, dan kan dat voor lelijke littekens zorgen.

3/ Grotere kans op sneeën
Je zou zeggen dat een vlijmscherp, nieuw mesje er juist toe kan leiden dat je jezelf openhaalt, maar een bot mesje is minstens zo erg. Omdat-ie niet meer goed over je benen glijdt, ben je snel geneigd om harder te drukken; hierdoor kun je je huid sneller openhalen.

Bron: Styletoday | Beeld: iStock

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');