Science says: als je in deze maand geboren bent dan ben je het slimst

Geloof jij het?

Lees ook

Dat je intelligentie bepaald wordt door de maand waarin je geboren bent, daar hebben wij zo onze twijfels over. Maar een studie, gepubliceerd in het Nationaal Bureau voor Economisch Onderzoek, ziet duidelijk een correlatie tussen je verjaardag en je slimheid… 

Onderzoek

Lees ook: Bewezen: van reizen word je slimmer

Het onderzoek van de Universiteit van Toronto, de Universiteit van Florida en de Northwestern University in Illinois, analyseerde de cognitieve ontwikkeling van 1,2 miljoen schoolkinderen in de VS om te bepalen uit welke maand de slimste mensen komen. De deelnemers die zij onderzocht hebben zijn tussen de zes en vijftien jaar oud. 

De maand

Het onderzoek toonde aan dat mensen die in de maand september geboren zijn een hoger gemiddelde hadden dan degenen met verjaardagen in andere maanden. Waarschijnlijk komt dit doordat ze al een stukje ouder zijn als ze naar school gaan en dit zou impact kunnen hebben op de ontwikkeling. Zo zijn de onderzoekers ook van mening dat kinderen die geboren zijn in september een grotere kans hebben om naar de universiteit te gaan.

Ben je niet geboren in de maand september? No worry! Het onderzoek toonde ook aan dat de ‘ondermaat presterende’ kinderen uiteindelijk hun oudere klasgenoten inhalen. Dus maak je niet druk als je een lente- of zomerkind bent. 

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Jonathan Borba

Laatste nieuws

Zie ook