Science says: je bent single omdat je te veel zelfvertrouwen hebt

Van jezelf houden is belangrijk.

Ben jij een millennial (geboren tussen 1982 en 1999) én single? Dan is dat niet zo gek. Millennials zijn namelijk tot de meest ik-gecentreerde generatie tot nu toe. Doordat zij opgegroeid zijn met het idee dat van jezelf houden ontzettend belangrijk is, kunnen zij zich minder snel aan iemand anders hechten.

Houden van jezelf 

Lees ook: Kun je echt verslaafd zijn aan liefde? De experts geven antwoord

In haar boek Generation Me: Why Today’s Young Americans Are More Confident, Assertive, Entitled – and More Miserable Than Ever Before stelt schrijver en onderzoeker Jean Twenge dat millennials opgegroeid zijn met ontzettend veel zelfvertrouwen. Kinderen uit deze generatie hebben altijd geleerd dat van jezelf houden het allerbelangrijkst is, dat je moet zijn wie je wilt zijn en dat je moet doen wat jóu gelukkig maakt.

Sleutel tot geluk

En dat is natuurlijk fantastisch, maar volgens Twenge helaas niet de sleutel tot geluk. Doordat millennials zo getraind zijn om alles zelf uit te zoeken, hebben ze een gebrek aan relatie skills. Hun zelfvertrouwen leidt volgens de onderzoekster tot angst, stress, depressie en eenzaamheid. “Verdrietig alleen zijn is de andere kant van de vrijheid en de mogelijkheid om onszelf op nummer één te zetten”, legt ze uit.

Als je millennial, alleen bent én graag een relatie wil, doe je er dus goed aan om jezelf te trainen om open te staan voor relaties. Want hoewel je misschien hebt geleerd om vooral met jezelf bezig te zijn, kan je dat natuurlijk altijd veranderen.

Bron: Generation Me, Marie Claire | Beeld: Saksham Gangwar

Laatste nieuws