Veroudert je huid écht door het licht van je telefoon?

Ai...

Veroudert je huid écht door het licht van je telefoon?

Ligt jouw telefoon altijd binnen handbereik en zit je het grootste deel van de dag achter je laptop? Dan moet je je zorgen maken om je huid, waarschuwen dermatologen. Het blauwe licht kan namelijk schadelijk zijn voor je huid en zou deze sneller verouderen.

Blauw licht 

Lees ook: Zien: deze nieuwe funky manicure trend wil je uitproberen

Het blauwe licht zou even slecht zijn voor je huid als uv-straling van de zon. Onderzoek toont aan dat blauw licht, fotoveroudering stimuleert. Dit betekent dat je huid is verouderd door blootstelling aan licht. Enne, daarnaast kan het ook voor huidbeschadigingen zorgen. Denk aan kleurveranderingen, ontstekingen en een zwakker huidoppervlak. Hoe je je huid het beste kunt beschermen? Gebruik een voedende gezichtscrème met een SPF-factor erin, zodat de schade beperkt blijft. En vermijd het gebruik van je telefoon als de zon schijnt, waarschuwt huidexpert Kate Kerr. De reflectie van het licht via je telefoonscherm is dan nog schadelijker. 

Je kunt er naast een goede crème voor kiezen om een serum te gebruiken die koperpeptide bevat. Dit weet je huid op vele vlakken te herstellen, aldus Shabir Daya van VictoriaHealth.com. Bijvoorbeeld weefselschade, verlies van elasticiteit, ongelijke pigmentatie en fijne rimpels.”

Telefoon wegstoppen

En je zult er bovendien aan moeten geloven om je telefoon vaker in je tas te stoppen en hem daar in te laten zitten. Elektromagnetische straling wordt uitgezonden door computerschermen, tablets en mobiele telefoons, legt wetenschapper Nausheen Qureshi uit aan The Telegraph.  Als je hier vaak aan wordt blootgesteld, wordt de schade erger. Je DNA kan zichzelf niet meer herstellen, doordat het reparatieproces niet kan opboksen tegen de negatieve effecten. Het enige wat helpt zijn goede huidverzorgingsproducten en een vermindering van de blootstelling aan beeldschermen.

Bron: Paula's Choice, Marie Claire | Beeld: Jason Lloyd-Evans