8 Irrritaties die je alleen als je single bent herkent

Stop right now, thank you very much.

Echt, als er iemand happy single is, ben jij het wel. Maar er zijn van die situaties waar je nekharen van overeind gaan staan.

1/ Geen vriend(in)? Maar je bent zo leuk! Net alsof je iemand moét hebben. Bedankt tante Paula, maar er is echt niks mis met me. Er zal uiteindelijk, als ik daar zelf ook zin in heb, iemand op mijn pad komen.  

2/ Vrienden die al tienduizend jaar een relatie hebben klagen dat ze nooit een datingsapp hebben gebruikt. Luister, tortelduifjes. Het vinden van een perfecte match is makkelijk, swipen en gaan. Maar om er daadwerkelijk een date uit te halen, die wellicht wat langer blijft plakken, dat is hele andere koek. Enne, niemand wordt vrolijk van vunzige berichtjes van onbekenden in de ochtend.

3/ Derde wiel. Niets is vervelender dan een avond doorbrengen met twee tortelduifjes die niet van elkaar af kunnen blijven. Je graait nog maar eens in de schaal met borrelhapjes en denkt: just me en mijn bitterballen.

4/ Gekoppeld worden aan die crappy overgebleven vriend. Ken je Jan al? Hartstikke leuke kerel, die moet je écht ontmoeten. Kijk, er is een reden dat Jan nog single is. Oh wacht, ja jij bent ook nog single. Maar, alsnog nee. Bedankt.

5/ Smeuïge details over je single leven. Volgens je gesettelde vrienden sta jij elke week flessen wodka achterover te slaan om daarna met een nieuwe verovering het bed in te duiken. Dat je helft van de tijd gewoon keihard Netflix zit te bingen gaat er blijkbaar niet in.

6/ Uitnodigingen uit medelijden. We moeten Louise écht uitnodigen, vind je niet? Ik bedoel ze is helemaal alleen op [invullen feestdag]. Eenmaal binnen lijkt iedereen opgelucht dat je veilig bent aangekomen. Terwijl jij je als independent woman op al die andere 364 dagen van het jaar toch ook prima redt.

7/ Verliefde koppels in your face. Tuurlijk, we zijn hartstikke blij voor jullie. Maar moeten jullie ons er nou echt elke keer aan herinneren waarom we als gekken lopen te swipen?

8/ En dan de +1 feestjes. Zoals bruiloften. Jij zit natuurlijk weer tegenover die ene single friend, die je niet kent en absoluut niet je type is of je zit aan de kop van de tafel, zodat je het seatingplan niet in de war schopt.

Beeld: How to be Single, GIPHY

Laatste nieuws