Dit zijn de favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders

Staat die van jou erbij?

Lees ook

Nederlanders zijn een reislustig volk. Of jij nou het liefst een backpack omgooit en exotische verre oorden bezoekt, lekker gaat genieten van de zon aan de Costa Brava of met de caravan of camper buurlanden zoals Duitsland en België opzoekt, je loopt altijd wel Nederlanders tegen het lijf. Wij zochten uit wat de favoriete vakantiebestemmingen waren van Nederlanders in 2019.

Stedentrips erg populair 

Lees ook: Wat je deze zomer niet moet doen in Spanje

De stedentrip wint steeds meer aan populariteit. Mensen willen er even lekker tussenuit, maar zitten met hun vakantiedagen of budget. Een twee, drie of zelfs vierdaagse stedentrip biedt dan de ideale oplossing. Je kunt gewoon in het weekend gaan, hoeft maar een paar vakantiedagen op te nemen (of zelfs geen, zeker als je jouw stedentrip plant tijdens een lang weekend) en bent even totaal ondergedompeld in een andere cultuur. Volgens TRAVELSPRING wil 48% van de Nederlanders vaker dan één keer op vakantie en kiest een groot deel van die Nederlanders dan voor een stedentrip. Populaire bestemmingen zijn: 

  1. New York
  2. Rome
  3. Praag
  4. Marrakech
  5. Barcelona

Populaire zomerbestemmingen

Reisorganisaties zien deze zomer verschillende vakantielanden een comeback maken. Zo is Turkije weer populair doordat verschillende reisorganisaties zich meer op jongeren zijn gaan richten. Het land stond eerst voornamelijk bekend om de all-inclusive formules voor families, maar voor het jongere publiek zijn er ook veel toffe hotels waar je kunt stappen en je cocktails en maaltijden inbegrepen zijn bij de prijs. Naast Turkije blijven Spanje en Griekenland ongekend populaire bestemmingen onder Nederlanders die met het vliegtuig op vakantie gaan. De Nederlanders die met de auto, caravan of camper op stap gaan reizen het liefst naar Duitsland, Frankrijk en België. Spanje is ook bij deze groep zeer populair, dus hier kom je waarschijnlijk zeer veel landgenoten tegen. 

  1. Spanje
  2. Duitsland
  3. Frankrijk
  4. Griekenland
  5. Turkije

Populaire winterbestemmingen

In de winter gaan veel Nederlanders graag een weekje op wintersport of zoeken ze juist de zon op. Qua wintersportbestemmingen zijn voornamelijk Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland en Italië populair. De winterzon wordt voornamelijk opgezocht op de Canarische Eilanden, de tropische Nederlandse Antillen en in het altijd zonnige Egypte. De reizen die hiervoor worden geboekt zijn vaak op all-inclusive basis. Lekker luieren aan het zwembad met een goed boek terwijl het regent, waait en sneeuwt in Nederland: wij zouden het wel weten!

Verre vakanties komen steeds vaker voor

In 2018 werd de trend al gespot waarin Nederlanders het liefst op een verre reis gaan die ze zelf hebben georganiseerd. Dit komt volgens onderzoeksbureau NBTC-NIPO door de media aandacht voor verre reizen en een groei van het aanbod. En zeg nou zelf: je kunt Instagram toch niet openen zonder dat je de meest exotische foto’s voorbij ziet komen van influencers op het strand in Bali, een cocktail drinkend in Thailand of in het regenwoud in Costa Rica? 

Deze beelden hebben een invloed op het vakantiegedrag van jonge Nederlanders. Ze kiezen in tegenstelling tot de oudere generatie niet voor een volledig georganiseerde pakketreis maar boeken een ticket en eigen accommodatie. Dit is vaak een stuk voordeliger, avontuurlijker en flexibeler. Als je alleen met een rugzak op vakantie gaat heb je waarschijnlijk wel wat aan deze inpak-tips.

Bron: Travelspring | Beeld: Chen Zo

Laatste nieuws

Zie ook