Shock: H&M en ZARA sluiten winkels in Nederland

Een drastisch besluit.

Lees ook

Slecht nieuws voor liefhebbers van H&M en ZARA. De modeketens hebben het drastische besluit genomen om veel winkels in Nederland te sluiten.

Easy online

Lees ook: De bike shorts maakt plaats voor deze ’90s trend

Winkelen is tegenwoordig easy peasy. Je hoeft niet meer de deur uit om de tofste items in te kunnen slaan. Alles koop je binnen een paar seconden online en dat is ook de reden waarom H&M en ZARA het besluit hebben genomen om winkels te gaan sluiten.

Langzaam maar zeker

Door de opkomst van het online shoppen, nemen veel minder mensen de moeite om de deur uit te gaan en een drukke winkelstraat te bezoeken. De bedrijven achter H&M en ZARA hebben langzaam maar zeker de sluiting van fysieke winkels al in gang gezet. Zo sloot er dit jaar al een H&M in Lelystad en in Rijswijk. En dat zal vanaf nu veel meer gaan gebeuren.

Focussen op online

Volgens Fortune profiteren de winkelketens van de beslissing. Het sluiten van 140 H&M winkels zorgde ervoor dat ze weer goed op de rails kwamen. Door winkels te sluiten, kunnen de bedrijven zich beter focussen op de website en beloven ze het online shoppen nóg beter te maken.

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook