Een paar regels als je in een friends with benefits 'relatie' zit

Bespaart je een hoop drama.
Een paar regels als je in een friends with benefits 'relatie' zit

Friends with benefits kan ontzettend leuk zijn. Want: wel de lusten maar niet de lasten. Maar dit betekent natuurlijk niet dat het ook eenvoudig is. Zorg ervoor dat je blijft communiceren wat de verwachtingen zijn en stel zelfs een paar richtlijnen op. Experts geven tips! 

Wees duidelijk 

Lees ook: 7 vragen die je elkaar moet stellen om jullie relatie te verbeteren

"Wanneer je regels opstelt, is het het beste om zo transparant mogelijk te zijn. Sta open voor compromissen, oordeel niet te snel en laat ook geen eenzijdig gesprek zijn", zegt relatie expert Emily Morse. "Zorg er ook voor dat het gesprek plaatsvindt in een neutrale omgeving en wees altijd eerlijk."

Enne, dat je het casual wil houden, betekent niet dat je je volledig nonchalant moet opstellen. Wees duidelijk en geef aan wat je wél en niet wil. 

Verwacht geen relatie 

Wees er 100 procent zeker van dat je er oké mee bent. "Het is belangrijk om je bewust te zijn van je eigen ware bedoelingen en gevoelens bij het aangaan van een regeling als deze", zegt relatie expert Dawn Michael.

Check hoe je je voelt 

"Laat je friend with benefits weten dat je er zeker van wilt zijn dat jullie allebei op dezelfde golflengte zitten," zegt Morse. Het is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat jullie elkaar niet kwetsen.

"Als je op een gegeven moment te veel plezier hebt en meer tijd met je FWB wilt doorbrengen, dan is het misschien tijd om de situatie opnieuw te evalueren", voegt relatie coach Ellin Bolin toe. "Als je te gehecht raakt, dan is het tijd om het er goed over te hebben."

Leg wat basisregels vast 

Blijven jullie bij elkaar slapen? Booty calls, ja of nee? Is samen ontbijten de volgende ochtend raar? Al deze dingen kunnen verschillende grenzen overschrijden. Spreek van tevoren af wat wél en niet oké is voor jullie. 

Weet waar je de grens moet trekken 

Al zijn het je beste orgasmes die je ooit hebt gehad, alles met elkaar bespreken is misschien niet altijd een goed idee. Wees je er in ieder geval van bewust dat jullie gewoon lol hebben en dat het niet je partner is. "Je bouwt geen intieme relatie op. Jullie hebben gewoon plezier en genieten fysiek van elkaar", aldus relatietherapeut Rhonda Milrad

Maar ook als het om je eigen comfortzone gaat, is het belangrijk om je grenzen aan te geven. Wat overschrijdt een lijn en wat niet?

Hoe gaat het eindigen  

"Het is beter om alvast te praten over hoe het zou eindigen, voordat het echt gebeurt", zegt deskundige Wendi Dumbroff. Wat als een van jullie iemand ontmoet met wie je exclusief wil zijn? Of wat gebeurt er als een van jullie geen zin meer heeft om friends met benefits te zijn? Het is misschien moeilijk om hier nu al over te praten, maar het kan er wel voor zorgen dat je straks minder gekwetst wordt. 

Bron: Glamour US | Beeld: Friends with Benefits 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f01a11fd378d', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });