Met deze tips pak jij voortaan je koffer in als een pro

Rollen of vouwen?

Rollen of vouwen? Inchecken of handbagage? Liesbeth, Jacqueline, Evi en Rebecca zijn pro’s op het reis- en inpakgebied. Dit zijn hun tips. 

Liesbeth Rasker

Lees ook: Wat je deze zomer niet moet doen in Spanje

Reisblogger en -schrijver Liesbeth Rasker (30) is een groot deel van het jaar op reis. Ze reist voornamelijk alleen en schreef daar onlangs het boek Soloreizen over.

Inpakken

“Als ik vroeger op vakantie ging naar Italië nam ik drieëntwintig kilo mee. Maar sinds ik backpack, pak ik een stuk efficiënter in en reis ik met alleen maar handbagage. Dat scheelt me zoveel tijd en gedoe. En ik weet zeker dat mijn bagage ook op de juiste plek aan komt. Ik weet inmiddels dat goed inpakken draait om keuzes maken en de tijd ervoor te nemen. Een dag voordat ik weg ga, pas ik alles om te kijken of het nog goed zit en leuk staat. Ik spreid alles uit op bed, zodat ik goed kan zien wat ik uit de kast heb gehaald. Ik neem voor zeven dagen maximaal mee: drie jurkjes, twee shorts, een paar T-shirts en een jumpsuit. Ondergoed, sokken en bikini’s prop ik in de kleine gaatjes. In warme landen draag je toch meestal een bikini en overal ter wereld staan wasmachines. Als ik voor mijn werk reis, zorg ik dat er ook wat representatiefs bij zit. En ja hoor, die hoge hakken gaan ook gewoon in mijn handbagage. Make-up draag ik vrijwel niet. Ik vind het ook heerlijk om dat op reis even helemaal los te kunnen laten.”

Dit móet mee volgens Liesbeth

1/ Een reisdagboek omdat ik graag opschrijf wat ik meemaak. Juist als je alleen reist, moet je alles in je eentje onthouden, en in geval van tegenslag kan ik het van me afschrijven.

2/ Ik kan niet zonder een sarong van dun materiaal. Om je schouders te bedekken in een kerk, als kussen in het vliegtuig, als jurk, rok of handdoek. Hij past ook overal in.

3/ Een powerbank, zodat m’n telefoon me nooit in de steek laat als ik in een vreemd land met Google Maps naar m’n hotel wil navigeren.

4/ Paracetamol. Als je het nodig hebt en je hebt het niet, dan ben je te laat. Voor katers na gezellige avondjes met sangria.

5/ Blarenpleisters. Ik hou van wandelen.

6/ Oordoppen en een oogmasker. Zo kan ik altijd en overal slapen.

7/ Een hangslot om kluisjes in hostels mee af te sluiten. En mijn lakenzak, zodat ik altijd onder mijn eigen verse beddengoed kan slapen.

8/ Een koptelefoon met noise cancellation. Zo kan ik overal mijn favoriete Netflix-series in rust kijken.

9/ Haaraccessoires als sjaaltjes, bandjes, scrunchies. Daarmee maak ik elke outfit net weer anders.

10/ BB-cream van Estee Lauder. Die geeft zo’n mooi glansje aan je huid, vooral als je bruin bent.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Liesbeth Rasker (@liesbethrasker) op

Jacqueline Giannakos

Pr-manager bij Parfums Christian Dior, Jacqueline Giannakos (34), gaat voor haar werk zo’n tien tot vijftien keer per jaar op reis.

Inpakken

“Tijdens het inpakken leg ik alle kleding en accessoires op bed, dan heb ik goed overzicht van wat ik mis of dubbel heb. Daarna rol ik alles op, dit voorkomt kreuken én het scheelt ruimte – een supertip van mijn man. In drukke reisperiodes zorg ik voor dubbele toiletartikelen, voor thuis en voor op reis. Zo weet ik zeker dat ik al mijn favorieten bij me heb. Ik heb zo’n stalen Rimowa-koffer, die weegt al bijna 5 kilo. Voor ik vertrek weeg ik de koffer altijd even, dat voorkomt overgewicht en extra tijd bij het inchecken.”

Dit móet mee volgens Jacqueline

1/ Een koptelefoon van Bose.

2/ Een boek. Ik lees nu Zout op mijn huid van BenoÈ‹te Groult. Een soort ouderwetse Fifty shades. Heerlijk!”

3/ Föhn van Dyson, omdat de föhns in hotels meestal verschrikkelijk zijn.

4/ Hydra Life Sorbet Water Mist van Dior. Een ultraluchtige verfrissende en hydraterende nevel, waarvan de 100 milliliter mee mag in mijn handbagage.

5/ Maison Christian Dior ‘Thé Cachemire’, een exclusieve geur van Dior die ik vaak ook als room spray gebruik thuis, ook voor op mijn lakens en kussens. Als je deze meeneemt op reis, ruikt ieder hotelbed een beetje naar thuis.

6/ Een grote sjaal van Hermès, die komt altijd van pas. Het kan best koud worden in het vliegtuig en met mijn kinderen gebruik ik hem ook vaak als hydrofiele luier/snotdoek/zonbescherming.

7/ Veel speelgoed, als ik op reis ben met mijn twee kinderen: kleurboeken, potloden, ballonnen, klei, stickers enzovoort.

8 Earplugs. Handig als je op een feestje terecht komt.

9/ Mijn Marvis-tandpasta.

10/ Een powerbank en opladers voor mijn telefoon.

Benieuwd naar de inpak tips van Evi Hanssen (3 op reis presentatrice) en Rebecca Boektje (van Mytravelboektje)? Je leest het volgende week op marieclaire.nl

Beeld: Ivana Cajina 

Laatste nieuws