3 tips voor zijdezachte zomerbenen

Aha!
3 tips voor zijdezachte zomerbenen

Benen nog droger dan een woestijn: het is een constante struggle voor veel vrouwen. Je bent niet de enige! Daarom 3 fijne tips voor zijdezachte killer legs. Enne, de toverwoorden zijn smeren en voeden. Met deze beautyroutine kom je al een stapje dichter bij gladde, glanzende benen.

Scrubben

Lees ook: Waar je Vaseline allemaal voor kunt gebruiken

Scrub je benen met scrubzout of scrubsuiker op basis van olie. Hiermee verwijder je dode huidschilfers, stimuleer je de aanmaak van nieuwe huidcellen en voorkom je uitdroging. Tip: meng suiker met olijfolie en maak je eigen, natuurlijke scrub. 

Scheren

Voor een scheerbeurt is het belangrijk de huid te scrubben. Door te scrubben gaan je (been)haartjes overeind staan, waardoor er geen huidschilfers tussen de mesjes gaan zitten. Scheer bij voorkeur met (baby)olie of conditioner, in plaats van scheerschuim. In tegenstelling tot olie drogen zeep en schuim de huid uit. En dat willen we niet!

Smeren

Wees lief voor je benen en smeer ze dagelijks in met voedende huidolie. Tip: doet dit voor het slapen gaan, zo hebben je benen de hele nacht de tijd om te herstellen. 

Bron: Happy in Shape | Beeld: iStock

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6e506b24a8e', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });