Dít gebeurt er echt met de achtergelaten hotelzeepjes

Super goed!
Dít gebeurt er echt met de achtergelaten hotelzeepjes

Als we nog plek over hebben in de koffer, nemen we vaak ook graag de luxe zeepjes en shampoos mee naar huis. Maar laten we eerlijk zijn, we gebruiken ze bijna nooit. Voortaan moeten we ze toch maar laten liggen, want steeds minder hotels gooien de zeepjes weg en doen er juist iets goed mee. 

Derdewereldlanden

Lees ook: Waarom je twee keer zou moeten nadenken voordat je de föhn in je hotelkamer gebruikt

Het excuus: “Ach, laat ik die zeepjes maar meenemen, anders belanden ze toch in de prullenbak” gaat niet langer meer op. De hotelzeepjes worden namelijk steeds minder vaak weggegooid.

De organisatie Clean the World verzamelt de zeepjes om ze vervolgens om te smelten tot nieuwe exemplaren. De nieuwe zeepjes worden uitgedeeld aan mensen in derdewereldlanden waar het slecht te stellen is met de hygiëne. 

Hoge nood 

Omdat veel mensen zeep nodig hebben begon Clean the World met het inzamelen van hotelzeepjes. Met dit initiatief hopen ze het verspreiden van bacteriën en virussen tegen te gaan, zodat er jaarlijks minder mensen overlijden aan de gevolgen van een slechte hygiëne. 

Helaas belanden er alleen al in de Verenigde Staten jaarlijks 2 miljoen zeepjes in de prullenbak. Laten we hopen dat dit aantal snel terug gedrongen wordt!

Bron: Beau Monde | Beeld: Joshua Rawson

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e560e8d6bb2f', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });