Wat je deze zomer niet moet doen in Spanje

Wees gewaarschuwd!
Wat je deze zomer niet moet doen in Spanje

Vertrek jij binnenkort voor een welverdiende vakantie naar Spanje? Let dan even op! Op sommige stranden kun jij namelijk een flinke boete maken, als je niet naar de toiletten wandelt om je blaas te legen.

Boetes

Lees ook: 10 Tekenen dat je toe bent aan vakantie

Eerder werd al bekend dat wanneer je met teenslippers in je (huur)auto rijdt, het je een flinke vakantiedomper van 80 euro op kan leveren. Maar ook een plasje in zee gaat je dus flink wat geld kosten. En laten we eerlijk zijn: op vakantie willen we onze zuur verdiende centjes aan alles behalve boetes uitgeven.

Zandkastelen en badmintonnen

Ga je naar het strand voor de kust bij San Pedro del Pinatar? Knijp dan je blaas maar dicht, want plassen in het water is niet toegestaan. En ja, dat geldt dus ook voor de Middellandse Zee. Hoe ze het controleren? Geen idee. Maar wij zouden het risico niet durven te nemen. 

In L’escala in Girona en Mogan op Gran Canaria moet je het niet proberen om een sigaret op te steken, op sommige stranden van Tenerife is het verboden om zandkastelen te bouwen en in onder andere Málaga en Cádiz kun je je voetbal of badmintonset thuis laten, want ook daarvoor kun je een boete krijgen. Pfieuw!

Kortom: ga je naar Spanje, kijk dan van tevoren even wat de regels zijn. Het kan je heel wat geld schelen!

Bron: Grazia | Beeld: Roberto Nickson 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e2a604cca62d', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });