Deze belangrijke informatie vermelden we haast nóóit op ons cv

Cv update!
Deze belangrijke informatie vermelden we haast nóóit op ons cv

Járenlang zijn wij getraind, geïndoctrineerd haast - om vooral geen persoonlijke informatie op ons cv te zetten. Maar een recent onderzoek geeft aan om juist wel eerlijk te zijn over de inactieve jaren op je cv. Dit kan je helpen om die ene dreamjob binnen te slepen.

Onderzoek

Lees ook: Wat te doen als je baas vraagt om koffie te halen

Het verrassende nieuws komt van Vanderbilt University. "Our study provides the first-ever evidence that women who conceal personal information dramatically lower their hiring prospects", aldus professor Joni Hersch. Vrouwen die bijvoorbeeld tijdelijk hun carrière op een lager pitje hebben gezet vanwege kinderen, een wereldreis of iets anders, hebben baat bij het openhartig vertellen van hun verhaal. Die eerlijkheid vinden werkgevers juist refreshing.

Grotere kans

Aan het onderzoek deden 3022 mensen mee. Als potentiële werkgever werd ze gevraagd te kiezen tussen twee vrouwelijke kandidaten, beide met een gat van tien jaar in hun cv. Bij de één werd in geuren en kleuren verteld wat er op persoonlijk vlak was gebeurd en bij de ander stond hierover niets op het cv. Wat bleek? Degenen die op hun cv wel persoonlijke informatie hadden gedeeld, hadden 30 tot 40 (!) procent meer kans om aangenomen te worden. Best logisch eigenlijk: weten wat voor vlees je in de kuip hebt, is altijd fijner dan gokken.

Bron: Marie Claire | Beeld: The Intern

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e2cb0463c4bf', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });