Deze outfits zijn not done op een bruiloft

Een aantal regels waar je niet onderuit komt.

Heb je binnenkort een bruiloft in de agenda staan? Let dan even op, want er zijn een aantal (ongeschreven) regels waar je je aan dient te houden.

Outshinen

Lees ook:

Iedereen weet dat je de bruid nooit, maar dan ook echt nooit mag, outshinen, maar er zijn nog een aantal regels waar je niet onderuit kunt. Komen ze!

1. Draag geen wit
Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar toch gaat het vaak mis. Ook al is je jurkje nog zo simpel, als het in het wit is, moet je het gewoon niet aandoen. De enige uitzondering op deze regel is als de bruid dit als dresscode invoert. Maar dat is dan ook echt de énige uitzondering.

2. Wijk niet af van de dresscode
Dat brengt ons ook gelijk bij nummer twee. Wanneer er een dresscode op de uitnodiging staat, is het niet de bedoeling dat je deze aan je laars lapt. Misschien heb je niks met pasteltinten, maar goed: het is niet jouw bruiloft. What the bride wants, the bride gets!

3. Onthullende kleding is not done 
Ook hiermee steel je de shine van de bruid en dat is op deze dag nou net niet de bedoeling. Bewaar het voor je eigen bruiloft, verjaardagsfeest or whatsoever.

4. Zwart is ook een twijfelgeval
Je gaat niet naar een begrafenis, waar zwart vaak vanzelfsprekend is, maar helemaal not done is het nou ook weer niet. Tegenwoordig is het thema vaak zelfs black tie, waar een zwarte jurk juist wel mag. Daarbij is het ook wel fijn dat je de jurk sowieso nog een keertje aan kan. Twijfel je of je zwart aan kunt trekken, check het voor de zekerheid even bij de ceremoniemeester.

5. Draag geen schoenen waar je niet op kunt lopen
Schoenen met een hak van 11 centimeter zijn mooi, maar zorg er wel voor dat je er goed op kunt lopen. Niets is zo vervelend om pijnlijke voeten te hebben op een feest dat lang duurt. Ga liever voor een schoen waarvan je weet dat-ie lekker loopt. Voorkomt je een awkward loopje en biedt ook nog eens meer comfort.

Bron: Grazia | Beeld: Sex and the City 

Laatste nieuws