Aha! Zo breng je parfum aan op de juiste manier

Fijn om te weten.

Hoe lastig is het als je ’s ochtends parfum aanbrengt en bij de lunch al niets meer ruikt? Soms ligt het aan de kwaliteit van het parfum, maar meestal breng je het gewoon verkeerd aan. 

Meest gemaakte fout

Lees ook: Deze beautyverfrissers wil je hebben tijdens de warme dagen

Volgens een expert van de Britse parfumwinkel Penhaligon’s is dit de meest gemaakte fout: parfum aanbrengen op je polsen en ze dan tegen elkaar aanwrijven. Parfum aanbrengen op de borst creëert lekkere parfumwolkjes gedurende de dag, terwijl het aanbrengen op de polsen goed is als je je handen beweegt tijdens het spreken. Als je parfum aanbrengt op de achterkant van je nek zal iedereen je ruiken als je voorbij loopt. Je kunt het ook aanbrengen op de achterkant van je knieën als je een rok of jurk draagt. Bovendien blijft het beter zitten op een huid die goed ingesmeerd is met een vochtinbrengende crème.

Hoe kies je de juiste geur?

1. Als het een witte bloemengeur is: die kunnen heel sterk zijn, dus gebruik niet te veel. Frisse citrusgeuren kunnen daarentegen meerdere keren per dag aangebracht worden.

2. Als je wakker wilt worden: kies voor een citrusgeur. ’s Avonds vervang je deze door een verleidende Oosterse geur.

3. Als je aan het testen bent in de winkel: spray je parfum ongeveer tien centimeter van je huid vandaan of spray het op een papieren staafje.

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws