Collega’s verdenken elkaar weleens van ‘spijbelen’

Moet kunnen, toch?

De zon schijnt, het is zomer én de temperaturen lopen heel erg op. Waar meer dan de helft van je collega’s vakantie aan het vieren zijn, zit jij netjes op kantoor. Maar met die 38 graden die eraan zit te komen, is het eigenlijk best aanlokkelijk om je een dagje ‘ziek’ te melden, toch?

Spijbelen

Lees ook: Vrouwen met deze banen gaan het vaakst vreemd

Wist je dat maar liefst 41 procent van de werkende Nederlanders hun collega’s weleens verdenkt op een dagje spijbelen? Enne, mannen blijken veel achterdochtiger te zijn dan vrouwen: 46 procent tegenover slechts 34 procent. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl. Zij onderzochten 1.108 Nederlanders in loondienst. 

Telaatkomers 

Kom jij vaak te laat op je werk? Dan kan die ene collega zich best aan je irriteren. Uit hetzelfde onderzoek is namelijk gebleken dat 55 procent zich stoort aan collega’s die te laat komen. Als eerste weg gaan kun je beter ook niet doen, want maar liefst 47 procent is geen liefhebber van collega’s die als eerste vertrekken. 

Positiviteit 

Ondanks wat irritatiepunten, is het overgrote deel van de ondervraagden erg te spreken over hun collega’s. Zo geeft 89 procent aan dat er sprake is van een goede sfeer op de werkvloer. Enne, daarnaast blijkt 60 procent goed bevriend te zijn met één of zelfs meerdere collega’s. 

Bron: Acties.nl | Beeld: Younger 

Laatste nieuws