Hoe gezond is havermelk nou eigenlijk? Wij hebben het antwoord!

Goed nieuws!
Hoe gezond is havermelk nou eigenlijk? Wij hebben het antwoord!

Havermelk, is op dit moment een van de populairste non-dairy dranken van het moment. Met een zogenaamde 'nootachtige' textuur en een waslijst van vermeende gezondheidsvoordelen, snappen we dat het plantaardige drankje booming is. Maar is het wel echt zo gezond als dat ze beweren?

Fancy barista's

Lees ook: Grote kans dat jij ook tot de zogeheten 'havermelk' elite behoort

In steeds meer koffietentjes kun je je koffie met verschillende soorten melk bestellen. Denk aan soja-, amandel én havermelk. Die laatste is ook een favoriet voor veel barista's. Havermelk schuimt namelijk net zo goed als normale melk. 

Havermelk vs. volle melk

Volgens Ashley Koff, een diëtiste uit Califonië, heeft havermelk een gezonder vetprofiel dan volle melk. "Het bevat minder of zelfs geen gram verzadigd en hetzelfde geldt voor het onverzadigde vet (ook wel het gezonde vet genoemd) in vergelijking met volle melk." Het is dus inderdaad gezonder dan normale melk! 

Wel zou je volgens de diëtiste goed op de verpakkingen moeten kijken, zo worden er vaak nog toegevoegde suikers aan de melk toegevoegd en dat is natuurlijk weer minder gezond. Ook als je een glutenallergie hebt is het verstandig om goed op de ingrediëntenlijst te kijken. 

Bron: Instyle | Beeld: BSR

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e25a382a7be4', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });