Is de welbekende FaceApp wel zo onschuldig als-ie lijkt?

Ai...
Is de welbekende FaceApp wel zo onschuldig als-ie lijkt?

Admit it, jij en je vrienden hebben vast en zeker al dubbel gelegen om jullie wrinkle faces in de FaceApp. Want zeg nu zelf; stiekem ben ook jij benieuwd hoe je er later uit komt te zien. Maar is de app wel zo onschuldig als dat-ie lijkt?

Privacy gevoelig

Lees ook: Dit moet je niet doen voor je vlucht als je een upgrade wil

Het opslaan van je foto's in de FaceApp is helaas niet het enige wat de app opslaat. Experts waarschuwen daarom voor het gebruik van de app.

''In de privacyverklaring van het Russische bedrijf staat dat allerlei informatie van gebruikers wordt opgeslagen. Niet alleen de foto's worden opgeslagen, maar ook je IP-adres, locaties, toestelgegevens van je smartphone en overige informatie uit de Cookies.''

Database

Wat de Russen dan precies doen met jouw data is niet bekend. Regelmatig komt het voor dat de informatie wordt verkocht en vervolgens in een database terechtkomt, dat soms toegankelijk is voor vreemden. Het is niet gevaarlijk om de app te blijven gebruiken, maar wees je er in ieder geval van bewust wat er kan gebeuren.

Bron: Grazia | Beeld: Clueless

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e2f5993f3e2a', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });