Dit moet je niet doen voor je vlucht als je een upgrade wil

Hier al aan gedacht?

Lees ook

Het algemene advies, als je een upgrade wil naar business class, is vaak het standaard riedeltje: kleed je netjes aan, wees beleefd en hoop dat ze jou eruit pikken. Werkt dat niet? Dan kun je altijd nog net alsof doen dat het je huwelijksreis is. Maar er is waarschijnlijk nog een ding dat je nog niet overwogen hebt.

Niet doen

Lees ook: Zo hoef je nooit meer de extra kilo’s te betalen voor je koffer!

Wat je vooral niet moet als je kans wil maken op een ‘gratis’ upgrade, is een lijst aan dieetwensen doorgegeven. Nik Loukas, die al tien jaar in de vliegtuigindustrie werkt, vertelde aan Business Insider dat het doorgeven van een speciale voedingslijst voor je vlucht je volledig uitsluit op een upgrade. 

“Als er een speciaal maaltijd verzoek in de boeking staat, dan zal de luchtvaartmaatschappij niet eens naar je omkijken (voor een upgrade)”, vertelt hij. “Puur omdat het een stuk moeilijker is om last minute eetwensen aan te passen. Als je hebt aangegeven een bepaald dieet te volgen, dan zijn ze misschien niet in staat om te voorzien in je behoeften als ze je upgraden”, aldus Loukas. 

Bring your own 

Voor langere vluchten moet je vaak 48 uur van te voren je dieetwensen doorgeven. Denk aan vegetarisch, vegan, Halal et cetera. Geef je dit door, dan zou je volgens Loukas dus worden uitgesloten voor een kans op een upgrade. Heb je een speciaal dieet, maar wil je toch kans maken op die upgrade? Dan is je enige oplossing om voor de standaard maaltijd te gaan en je eigen eten mee te nemen. Hoewel je kans dan nog steeds erg klein blijft natuurlijk. 

Enne, niet te vergeten dat veel luchtvaartmaatschappijen tegenwoordig last minute upgrades aanbieden. Natuurlijk wel voor een paar honderdjes extra, maar dat terzijde. Good luck! 

via GIPHY

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Bridesmaids, Giphy  

Laatste nieuws

Welke soort pony het beste bij jouw gezichtsvorm past

Ideaal als je even wat anders met je haar wilt.

Moet je tijdens een sollicitatie je side hustle benoemen?

Van af en toe een evenement organiseren tot kleding verkopen in je eigen webshop.

Zie ook