Bewezen: dit is de leeftijd waarop vrouwen zich het meest sexy voelen

En deze factoren spelen een rol.

Lees ook

Terwijl jonge meisjes zich onzeker kunnen voelen over hun lijf, vervaagt dit gevoel gelukkig vaak naarmate we ouder worden. Zo blijkt ook uit onderzoek, want we zouden ons het meest sexy voelen als we de dertig zijn gepasseerd. Wat de precieze leeftijd is waarop we ons op ons best voelen? Op ons 34e.

Onderzoek

Maar liefst 2000 Britse vrouwen vulden een enquête in over de leeftijd waarop ze zich wel of niet sexy voelden. De resultaten logen er niet om: de meerderheid van de dertigers gaf aan zich aantrekkelijker te voelen. Dat zou liggen aan het feit dat ze meer zelfvertrouwen hebben dankzij hun leeftijd. Daarnaast zouden een betere relatie, meer zelfverzekerdheid in bed en een hoger libido meespelen.

Factoren

Leeftijd is echter niet het enige; er zijn ook andere factoren die meespelen als het gaat om je sexy voelen. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat rode lippen en hoge hakken helpen. Daarnaast zouden we gevoelig zijn voor het aantal likes op een foto (helaas, het is waar). Tot slot zegt 84 procent van de vrouwen dat jezelf sexy voelen alles te maken heeft met geluk en niet hoe je eruit ziet. Hooray for that!

Bron: Happy in Shape, Good Housekeeping | Beeld: Max Libertine

Laatste nieuws

Zie ook