Deze celebrities zetten zich actief in voor het milieu

Op naar een groene samenleving!

Lees ook

Een beter milieu begint bij jezelf. Het is een van de meest gehoorde uitspraken als het over het milieu gaat. Steeds meer celebrities maken die woorden nu eindelijk ook waar en zetten zich actief in voor een beter milieu en een beter klimaat. Deze aanpak sorteert effect.

Natuurlijk zet de Hulk zich in voor een groene samenleving

Lees ook: Eco-vriendelijke beautyproducten die de planeet een beetje redden

Als we over de grens kijken dan is het uiteraard logisch dat Mark Ruffalo zich inzet voor het milieu. Hij is immers groen als hij in de huid kruipt van de Hulk. Leonardo diCaprio zet zich al vanaf zijn 24e in voor een beter klimaat en in dat kader richtte Brad Pitt de Make it Right Foundation op, een foundation die green housing voor iedereen- ook die met een kleine beurs-  mogelijk wil maken. Orlando Bloom zet zich nadrukkelijk in voor Unicef, terwijl Rebecca Romijn helemaal het goede voorbeeld geeft. Ze rijdt in een hybride auto, heeft zonnepanelen op haar niet kinderachtige huis en beschikt zelfs over een waterzuiveringsinstallatie.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) op

André, Jort en Reinier

Ook in eigen land kennen we beroemdheden die zich uitspreken voor een beter milieu. Astronaut André Kuipers pleit voor de inzet van nieuwe technologie die de planeet voor toekomstige generaties schoner en duurzamer maakt en in evenwicht is met de natuur. Ook weerman Reinier van der Berg en Jort Kelder proberen zich op alle vlakken in te zetten.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door André Kuipers (@andre_kuipers_officieel) op

Overstappen wordt volledig voor je verzorgd

Door energie vergelijken via easyswitch.nl kun je zelf ook bijdragen aan een beter milieu. Easyswitch.nl geeft je onafhankelijk advies, geeft je altijd de volledige prijzen en gratis service. Als je wilt overstappen naar de leverancier waar je energie kunt besparen dan wordt de overstap van A tot Z voor je geregeld en hoef je zelf helemaal niets te doen. Bovendien krijg je dan de goedkoopste energie geleverd, ook bepaald niet onbelangrijk. Wat je ondertussen zelf kunt doen om energie te besparen en goed voor het milieu te zijn? Zorg dan dat je vloerisolatie aan laat leggen en laat ook je spouwmuur en je dak goed isoleren. Laat je glas en de kozijnen vervangen, zorg voor een goed ventilatiesysteem en schaf zonnepanelen aan. Ook een zonneboiler helpt het milieu, net zoals je je cv-ketel idealiter laat vervangen door een warmtepomp. En natuurlijk ruil jij je stinkende diesel in voor een elektrische auto, ook iets dat zoveel beter is voor ons milieu.

Beeld: Instagram, Titanic

 

Laatste nieuws

Zie ook