5 geheimen van koppels die vaak sex hebben

Lees en leer.
5 geheimen van koppels die vaak sex hebben

Het is niet het allerbelangrijkste in een relatie, maar het speelt wel een enorm grote rol. We hebben het natuurlijk over sex. Je hoeft natuurlijk niet elke avond met je geliefde tussen de lakens te duiken, maar soms kan het fijn zijn om nét wat vaker van een vrijpartij te kunnen genieten. Hoe sommigen het wél voor elkaar krijgen om vaak ‘tijd voor elkaar vrij te maken’? Dit zijn hun (wetenschappelijk onderbouwde) geheimen. Lees en leer.

1. Ze sporten
Sporten is niet alleen goed voor je persoonlijke gezondheid, je houdt er ook nog eens een actiever seksleven op na. Meerdere studies wijzen uit dat regelmatig zwoegen in de sportschool ervoor zorgt dat je zin in sex verhoogt.

2. Ze hebben een goede nachtrust
Van een bepaald anticonceptiemiddel krijgen vrouwen minder zin in een steamy session, maar van een nachtje lekker lang slapen krijgen ze juist meer zin. Dit blijkt uit een onderzoek dat gepubliceerd werd in The Journal of Sexual Medicine. Daarnaast krijg je niet alleen meer zin in sex door een goede nachtrust, maar werkt het ook andersom. Tijdens een vrijpartij komen er namelijk stress verminderende hormonen vrij komen en die zorgen er op hun beurt weer voor dat je beter slaapt.

3. Ze hebben sex omdat ze daar zin in hebben
En dus niet omdat het al een paar dagen geleden is. Cernegie Mellon University liet voor een experiment een paar koppels vaker sex hebben dan ze normaal hadden. Eindstand: ze gingen het meer als een verplicht nummertje zien en hadden daarom minder zin. Je kunt dus beter afgaan op je gevoel en het geen verplichting laten worden; het heeft een slechte invloed op je sex mood.

4. Ze drukken hun liefde uit
The Journal of Sex Research kwam eerder dit jaar met een onderzoek waaruit bleek dat 75 procent van de mannen en vrouwen die regelmatig sex hadden, meer zin kregen doordat hun partner vaak ‘ik hou van je’ zei tussen de lakens.

5. Ze voorkomen een sleur door te experimenteren
Af en toe iets nieuws proberen zorgt voor betere sex, met als gevolg dat jij en je partner vaker zin hebben én dus vaker ‘wat eerder naar bed gaan’. Win-win-win!

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e56118389ac1', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });