doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Flexplekken? Waarom je goed moet oppassen naast wie je gaat zitten

Ai...
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
Flexplekken? Waarom je goed moet oppassen naast wie je gaat zitten

Je kunt het nog zo druk hebben en die deadline komt steeds dichterbij, maar toch is je concentratie ver te zoeken. Volgens onderzoekers is dat niet je eigen schuld, maar zou je het moeten zoeken bij degene die naast je zit.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Flexplek

Lees ook: Deze bekende YouTuber geeft carrièretips

Bij steeds meer bedrijven heb je als werknemer niet meer een eigen bureau, maar beslis je zelf waar je die dag gaat zitten. Het is natuurlijk fijn als je dichtbij een raam zit en tussen het werken door naar buiten kunt kijken, maar het blijkt even belangrijk naast wie je gaat zitten. Een studie gepubliceerd in Harvard Business Review bewijst namelijk dat degene naast je een directe invloed heeft op de kwaliteit van je werk en productiviteit.

Besmettingseffect 

En dan hebben we het er niet over dat diegene de oren van je kop kletst en jij je dus niet kunt concentreren. Het gaat om het zogenaamde ‘besmettingseffect’. Als de collega naast je de hele dag online aan het shoppen is, klik jij ook sneller (onbewust) naar je favoriete webshop. Is zij echter keihard aan het werk, dan krijgt ook jouw productiviteit een boost. Zo’n tien procent van de productiviteit van je buurman wordt doorvertaald naar jou. Dus heb je een belangrijke deadline? Kies dan het lege plekje naast die ijverige, hardwerkende collega!

Bron: Het Laatste Nieuws | Beeld: Brooke Cagle

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');