Dit is hét Dior product dat iedere vrouw zou moeten hebben

Volgens Dior's make-up artist Peter Philips.

Lees ook

Op een enorme binnenplaats van het El-Badipaleis, midden in Marrakech, showt Dior zijn cruise-collectie voor 2020. Marie Claire’s Marjolein spiekt backstage mee en spreekt Peter Philips, Creative and Image Director Christian Dior Make-up. Enne, hij geeft weg wat hét product is dat iedere vrouw zou moeten hebben. 

Wat is het verhaal achter de beautylook?

Lees ook: Hier kun jij high tea’en geheel in Dior-stijl

“Mijn taak is om het verhaal van de collectie en de inspiratie van Maria Grazia (Chiuri, creative director bij Dior, red.) te vertalen in passende make-up. De ontwerpen uit de collectie zijn gemaakt in samenwerking met lokale Afrikaanse en Marokkaanse artiesten. Dat zie je terug in de stoffen, prints en borduursels. Make-up kan een enorm verschil maken in hoe een collectie overkomt. Deze collectie zou in combinatie met een zware ooglook heel gedateerd worden. Daarom kiezen we voor een naturel make-up, waarbij de huid centraal staat.”

Het is nogal warm hier in Marrakech. Hoe blijft de make-up de hele show zitten?

“We hebben net een nieuwe primer gelanceerd. Het klimaat hier was de perfecte gelegenheid om ‘m te testen. Ik wilde een primer die hydrateert, egaliseert en fixeert. Plus: hij moest geschikt zijn voor alle huidskleuren – een primer kan namelijk dof uitslaan op een donkere huid. Onze nieuwe heeft een perzikachtige ondertoon, die elke huidskleur opwarmt. En ik moet zeggen, hij doet alles wat-ie moest doen.”

Kun je de look in een paar stappen uitleggen?

“Ik begin met een moisturizer, aangepast op het huidtype. Dan de nieuwe primer, eventueel concealer en vervolgens de Backstage Face & Body Foundation. We hebben 92 modellen, met een enorme variatie aan huidskleuren, dus ik kan bijna alle veertig tinten van de foundation gebruiken. De wenkbrauwen heb ik aangezet met een potloodje en op de bovenste wimpers breng ik zwarte mascara aan – waterproof, dat is wel nodig in de hitte. Op de oogleden breng ik oogschaduw aan die het dichtst bij de eigen huidskleur ligt. De lippen krijgen eerst een scrubje en daarna een laag Lip Maximizer met plumping effect. Al met al een effortless look.”

Je zegt ‘effortless’, maar er gaat best wat make-up op!

“Absoluut. Tijdens zo’n show wordt kunstmatig licht gebruikt, en dat maakt het sowieso onmogelijk om weinig make-up aan te brengen. In dit geval is het licht een nóg grotere uitdaging. De show start tijdens zonsondergang en het wordt gedurende de show dus donker. En dan is er óók nog licht van de fakkels. We hebben de avond voor de show een generale repetitie gedaan, om te checken of de make-up tijdens de hele show matcht met het licht.”

Wat is hét product dat iedere vrouw moet hebben?

“Het Face Glow Palette uit de Backstage-lijn is een klassieker en hij gaat jaren mee. Je kunt er alle kanten mee op: kleuren en texturen combineren, aanbrengen met je vingers of met penselen. Bij de vorige Cruise-show waren alle make-up artists hun palet kwijt – de modellen hadden ze stiekem mee naar huis genomen, haha!”

Benieuwd naar het hele interview? Je leest het nu in de nieuwe Marie Claire! 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht dat is gedeeld door @marjoleinvermeij op

Tekst: Marjolein Vermeij | Beeld: Jason Lloyd-Evans 

Laatste nieuws

Zie ook