6 tekenen dat jij in een ‘goede’ relatie zit

Nummer 6 hadden we nooit gedacht...

Alle relaties hebben ups en downs, maar hoe weet je of jullie relatie nou écht goed is? Omdat we helaas geen glazen bol hebben, laten we ons een handje helpen door de wetenschap. Dit zijn 6 tekenen dat jij in een gelukkige relatie zit:

1/ Je hebt één keer per week seks

Lees ook: Deze veel voorkomende dromen onthullen wat er aan de hand is

Als je je misschien zorgen maakt over jullie seksfrequentie, no worries. Eén keer per week is perfect voor optimaal geluk. Uit onderzoek blijkt dat je het op die manier veel romantischer en specialer houdt.

2/ Je hebt allebei eerder een relatie gehad

Wie had ooit gedacht dat het hebben van een ex een pluspunt is?! Volgens het onderzoek van The Open University zijn stelletjes waarbij beiden al eerder een relatie hebben gehad gelukkiger. Dit komt doordat je dankzij die ervaringen beter weet wie er écht bij je past.

3/ Jullie hebben geen kinderen samen

Uit hetzelfde onderzoek komt naar voren dat als je een gelukkige relatie wilt hebben, je beter nog maar niet direct aan klein grut begint. Het blijkt dat stellen zonder kinderen veel tevredener zijn over hun huidige relatie. Natuurlijk heb je waarschijnlijk voor de toekomst andere plannen, maar geniet op dit moment nog even van het nu. 

4/ Jullie geven elkaar vaak complimenten

Volgens onderzoek van The Open University blijkt dat elkaar complimenten geven, een van de belangrijkste factoren is voor een goed relatie. Easy as it is

5/ Jullie posten bijna niks over jullie relatie op social media

Hoe verleidelijk het ook kan zijn om die romantische kiekjes van jullie samen online te zetten, je kunt het beter niet doen. Uit onderzoek blijkt dat koppels die dat wel doen minder gelukkig zijn. Zeg maar dag tegen #couplegoals.

6/ Jullie hebben elkaar online ontmoet

Hoezee, Tinder! Uit het onderzoek van University of Chicago blijkt dat mensen die elkaar gevonden hebben via een onlinedatingsite, langer bij elkaar blijven.

Bron: Huffington Post | Beeld: Davids Kokainis

Laatste nieuws