Is dit voedinsgproduct hét wondermiddel tegen puistjes?

Met een antibacteriële werking.

Is dit voedinsgproduct hét wondermiddel tegen puistjes?

Dat je knoflook in allerlei gerechten kunt gebruiken, is prettig. Maar dat het ook tussen je beautyproducten zou moeten staan, komt waarschijnlijk als een verrassing.

Wondermiddel

Lees ook: Dit natuurlijke ingrediënt is hét geheim voor lange wimpers

Beautyvlogger Farah Dhukai is al fan en ontdekte dat rauwe knoflook hét wondermiddel tegen puistjes is. In een video op Instagram legt ze uit hoe ze de knoflook over haar gezicht wrijft om van puistjes af te komen. “Knoflook vermindert je puistjes en gedurende de nacht verdwijnt-ie, als dat niet al meteen gebeurt”, schrijft ze erbij. “Neem een teentje knoflook en kerf hem in zodat het sap eruit komt. Wrijf dit over je puistjes. Is-ie al wit, dan verdwijnt hij meteen en komt hij niet meer terug. Gaat het om een onderhuidse puist, dan heeft het een nacht nodig om in te werken.”

Onder de video zijn veel positieve reacties te lezen van mensen die het geprobeerd hebben. Het zou komen door de antibacteriële werking van knoflook. Met name het stofje allicin zou wonderen verrichten voor de huid; dit zou namelijk het stofje zijn dat roodheid en zwellingen vermindert. Let’s give it a try?

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Farah Dhukai (@farahdhukai) op

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Instagram, Ayo Ogunseind