Helpt het nou wél of niet om over te geven na een avondje stappen?

Hmm...

Lees ook

Lucht het bij jou na een stapavondje enorm op als je die lading drank er even uit gooit voor het slapen gaan? Het is bewezen dat dit je lichaam niets goed doet. Integendeel zelfs… 

Slecht nieuws

Lees ook: Dit is de reden dat jij altijd honger hebt na het stappen

Motherboard heeft onderzoek gedaan naar deze kwestie, en sprak er een arts over. Deze zei het volgende: ”Kotsen om je kater te verminderen werkt totaal niet. De alcohol zelf kots je namelijk niet uit, die wordt snel in je bloed opgenomen. Of je nou kotst of niet voor het slapen gaan, je lichaam moet het nog steeds uit je bloed filteren. Je zult je dus ongeacht brak voelen.”

20% van de alcohol wordt zelfs al opgenomen in de slokdarm! Dus of je nou kotst of niet, je wordt er dus niet minder brak van… Is dat nou even jammer!

Nog slechter nieuws 

“Daarnaast is kotsen ook heel slecht voor je lichaam,” voegde de chirurg ook nog toe. Naast dat het ontzettend vies is, is het ook nog heel zuur. Als je vaak overgeeft, kan het je mond en tanden ernstig aantasten, en kan het zelfs slokdarmperforatie tot gevolg hebben! Ai, niet aan te raden dus! 

Bron: Grazia | Beeld: Big Little Lies 

Laatste nieuws

Zie ook